• Čítajme si 2024

          • LINKA DETSKEJ ISTOTY v spolupráci s partnermi zorganizovala v týždni od 18.3. do 22.3. 2023 15. ročník už tradičného celoslovenského detského čitateľského maratónu s názvom “ČÍTAJME SI”... 2024 

            Tento projekt má pritiahnuť čo najväčší počet detí a mládeže ku knihe a zároveň im dať informácie o dostupnosti Linky pomoci pre deti a mládež 116111, kde môžu nájsť pomoc a radu v momente, keď ju budú potrebovať: NON-STOP, BEZPLATNE a ANONYMNE. Čítali deti a mládež  po CELOM SLOVENSKU v knižniciach, školách, kluboch, v centrách, v materských školách...

            Spolu  čítalo tento rok VIAC AKO 93 000 detí a čítalo sa na viac ako v 600 školách, knižniciach a kluboch po celom Slovensku!!!  

            Naša škola sa do čitateľského maratónu zapojila tiež a celkovo čítalo tento rok v našej škole 127 detí.

             

            Mgr. Júlia Palčeková

          • Čítame pre radosť

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vyhlásilo koncom roka 2023 výzvu na podávanie žiadostí o príspevok na projekt Čítame pre radosť.  Hlavným cieľom projektu je doplnenie resp. vytvorenie triednych knižníc. Naša škola reagovala na výzvu a zapojili sme  sa.

            Začiatkom roka 2024 sme dostali radostnú správu, že sme boli v projekte úspešný a tak sme mohli pre našich mladších žiakov zakúpiť knihy v celkovej hodnote 1000€.

            V rámci projektu sme obohatili o nové knižné tituly triedne knižnice pre 1.A,1.B, 2.A a 2.B. Celkovo sme zakúpili 90 kníh, ktoré boli rovnomerne rozdelené do spomínaných tried. Deťom robia knihy veľkú radosť a pozitívny ohlas máme aj od rodičov. 

            Cieľom tohto projektu je "Posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia u detí a mladších žiakov." A my môžeme s radosťou konštatovať, že cieľ sa nám darí plniť.

            Mgr. Júlia Palčeková

          • Vlastivedná exkurzia

          • Dňa 21. 3. žiaci 3. A a 2. B triedy na pár hodín preniesli vyučovací proces z prostredia triedy do reálneho prostredia. Najskôr navštívili historické pamiatky v obci Bolešov - kaštieľ zo 17. storočia, Kostol sv. Ondreja či Kaplnku svätého Jána Nepomuckého z konca 18. storočia a potom sa autobusom presunuli do Kaštieľa a Múzea regiónu Bielych Karpát v Bohuniciach. Zvedavých návštevníkov tu čakali zaujímavé expozície s pútavým výkladom, prechádzka v priľahlom parku s obhliadkou neogotickej kaplnky a nechýbala ani návšteva obecnej knižnice. Veď je predsa marec, mesiac knihy 🙂.

            Fotografie z exkurzie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            Mgr. Irena Rajníčková

        • Veľkonočné prázdniny
          • Veľkonočné prázdniny

          • Od štvrtka 28.3.2024 do utorka 2.4.2024 budú Veľkonočné prázdniny. Nástup do školy po prázdninách je v stredu 3.4.2024.

            Všetkým prajeme príjemné prežitie týchto sviatočných dní.

            vedenie ZŠ s MŠ

          • Zápis do 1. ročníka základnej školy

          • Milí rodičia, milé deti,
            srdečne Vás pozývame na 
            zápis do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2024/2025

            8., 9. apríla 2024 
            od 14.00 do 17.00 hod. v 1. budove ZŠ

            K zápisu je potrebné:

            - predložiť vyplnenú prihlášku na vzdelávanie v základnej škole podpísanú obidvomi zákonnými zástupcami (Prihlaska_na_vzdelavanie_v_zakladnej_skole.pdf).
            Na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie (Priloha_c.2_-_Pisomne_vyhlasenie.docx).
            Ak zadováženie súhlasu druhého zákonného zástupcu dieťaťa je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou, doručí riaditeľovi školy písomné vyhlásenie (Priloha_c.1_-_Cestne_vyhlasenie.docx).

            - informovaný súhlas zákonného zástupcu - vyučovanie cudzieho jazyka a náboženskej/etickej výchovy informovany_suhlas_cudzi_jazyk__NBV_ETV(1).doc ,

            - vyplniť prihlášku do ŠKD, ak máte záujem o školský klub detí (ziadost_do_skd(1).doc ),

            - osobná účasť dieťaťa,

            - rodný list dieťaťa,

            - občiansky preukaz rodiča, ktorý príde dieťa zapísať.

            (Všetky formuláre dokumentov nájdete aj na našej webovej stránke zsbolesov.edupage.org v časti Dokumenty.)

            Pokiaľ budete mať záujem objednať si sadu zošitov s predtlačou, tak aj sumu 10,- €

            V prípade, že sa nemôžete na zápis dostaviť v určenom termíne, môžete prísť dodatočne (po telefonickej dohode s vedením školy) každý pracovný deň. 

            V prípade, že sa rozhodnete, že Vaše dieťa neprihlásite do 1. ročníka ZŠ v školskom roku 2023/2024, bude Vaše dieťa pokračovať v povinnom predprimárnom vzdelávaní v materskej škole. Zároveň je potrebné vyplniť:

            - informovaný súhlas zákonného zástupcu dieťaťa s pokračovaním povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole (Priloha_c.4_Informovany_suhlas(1).docx),

            - súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast (Priloha_c.3_Suhlas_vseobecneho_lekara.docx),

            - písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            Je potrebné, aby ste sa aj v tomto prípade zúčastnili zápisu do ZŠ.

             

            Čo Vám ponúka naša škola?

            • škola poskytuje služby špeciálneho pedagóga a školského psychológa
            • vyučovanie cudzieho jazyka od 1. ročníka
            • žiaci majú možnosť zapájať sa do rôznych vedomostných, umeleckých, športových súťaží a olympiád
            • širokú paletu záujmových krúžkov
            • možnosť navštevovať ZUŠ v priestoroch školy
            • možnosť navštevovať školskú knižnicu aj mimo vyučovania
            • 2 kompletne vybavené počítačové učebne
            • rôzne zaujímavé aktivity vo vyučovacom čase ako aj mimo vyučovania (exkurzie, návštevy divadiel, Noc v školskej knižnici, plavecký výcvik, škola v prírode, vo vyšších ročníkoch lyžiarsky výcvik)
            • dobre vybavenú telocvičňu, viacúčelové ihrisko
            • prevádzku v školskom klube detí pred vyučovaním od 6.30 hod. a po vyučovaní do 16.00 hod.
            • v prípade dištančného vzdelávania online vzdelávanie cez MS Teams

            O ostatných aktivitách našej školy sa dočítate na zsbolesov.edupage.org.

            Tešíme sa na našich nových prvákov!

        • Oznam o skrátenom vyučovaní - MŠ
          • Oznam o skrátenom vyučovaní - MŠ

          • Na základe § 150a ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a v zmysle § 1 ods. 4 vyhlášky Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky č. 541/2021 Z. z. o materskej škole

             

            bude skrátená doba prevádzky

            dňa 27. marca 2024 (streda) do 13.00 h

             

            v Elokovanom pracovisku, Bolešov 271 ako súčasť Základnej školy s materskou školou, Bolešov 276 (materská škola) z organizačných dôvodov.

             

            vedenie ZŠ s MŠ

             

             

          • Olympijský odznak všestrannosti - krajské kolo

          • 13.3. 2024 sa naši žiaci: Bianka Mončeková, Nicolas Heller, Adela Budjačová, Dominik Sládek, Veronika Bialešová, Richard Kňažek, Veronika Ragasová a Filip Jakuš  zúčastnili na krajskom kole súťaže Olympijský odznak všestrannosti.

            Počas otváracieho ceremoniálu prítomných privítali zástupcovia Trenčianskeho samosprávneho kraja, Olympijského klubu Trenčianskeho regiónu a Slovenského olympijského a športového výboru. Čestným hosťom krajského kola v Trenčíne bola hokejová legenda a držiteľ Stanleyho pohára Marián Gáborík.

            Na trenčianskom kole sa zúčastnilo dovedna 272 žiakov z 34 základných škôl. Osemčlenné družstvá zložené zo štyroch dievčat a štyroch chlapcov 6. – 9. ročníkov najskôr absolvovali prekážkovú dráhu štafetovým spôsobom a následne sa predstavili v individuálnych disciplínach – skok do diaľky z miesta, člnkový beh, sed-ľah a preskok cez švihadlo.

            Naši žiaci sa v krajskom kole umiestnili na peknom 15. mieste.

             

            Ďakujeme našim súťažiacim za reprezentáciu školy!

             

            Mgr. Júlia Palčeková

             

        • Oznam o skrátenom vyučovaní
          • Oznam o skrátenom vyučovaní

          • Vedenie ZŠ s MŠ, Bolešov 276 oznamuje, že dňa 27.3.2024 bude z organizačných dôvodov skrátené vyučovanie v ZŠ nasledovne:

            1. stupeň do 11.15. hod. 

            2. stupeň do 12.10  hod.

             

            Obedy v školskej jedálni sa budú vydávať v čase od 11.30 hod. do 13.00 hod.

            Prevádzka v ŠKD bude v tento deň do 14.00 hod.

          • Aktivity ŠKD

          • Z kvetov sa nemusí robiť iba kytica. S deťmi sme sa rozhodli, že spravíme “živé” obrazy. Kvety sme natrhali a deti vymysleli aké obrazy budú tvoriť. Inšpirovali sa okolitou prírodou parku, kde aj natrhali fialky, púpavu, sedmokrásky a iný prírodný materiál. Tieto obrazy prinášajú deťom nielen radosť z pohľadu ale aj rozvoňali naše ŠKD.

            Andrea Minďárová - vychovávateľka ŠKD 3. oddelenie

          • Lyžiarsky výcvik

          • V dňoch 4.3. 2024 - 8.3. 2024 sa uskutočnil pre žiakov 8.A a 9. ročníka lyžiarsky výcvik v lyžiarskom stredisku Roháče - Spálená dolina. Lyžiarskeho výcviku sa zúčastnilo 36 žiakov. Práca bola náročná, hlavne prvé dva dni, keď sme potrebovali naučiť základy lyžovania väčší počet žiakov.   Žiaci boli rozdelení do troch družstiev podľa lyžiarskej zdatnosti - žiaci nelyžiari, lyžiari začiatočníci a pokročilí lyžiari.

            Počasie a podmienky na lyžovanie boli počas prvých dvoch dní zhoršené . Posledný piaty deň bolo lyžovanie veľmi príjemné s bohatými slnečnými lúčmi.  Čiastočne obmedzujúca bola kapacitná naplnenosť strediska, čo sa prejavovalo hlavne v predĺženom čase čakania na vleky a lanovku.

            Lyžiarsky výcvik ukončilo všetkých 36 žiakov. Všetci žiaci zvládli jazdu v prívrate a jazdu na vleku. Počas lyžiarskeho výcviku sa nevyskytol žiaden vážny zdravotný problém.

            Žiaci počas celého lyžiarskeho výcviku a aj v čase večerných aktivít spolupracovali s učiteľmi, rešpektovali stanovené pravidlá, zapájali sa do spoločných úloh, boli disciplinovaní. V priebehu celého výcviku sa nemuselo riešiť žiadne porušenie školského poriadku ani porušenie iných pravidiel.

            Viac fotografií nájdete vo fotoalbume( priebežne bude aj doplnený)

            Mgr. Júlia Palčeková

          • Riaditeľské voľno pre žiakov 5. - 8. ročníka

          • Riaditeľ ZŠ  s MŠ, Bolešov 276 oznamuje rodičom a žiakom 5. – 8. ročníka, v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z., že dňa 20. 3. 2024 budú mať riaditeľské voľno z organizačných dôvodov

            ( Testovanie žiakov 9. ročníka).

            Títo žiaci budú automaticky odhlásení z obeda.

            Mgr. Juraj Hanták, riaditeľ školy

          • Florbal základných škôl - predkolo

          • Na konci februára sa vybraní žiaci (8. - 9. ročníka) a vybrané žiačky (7. – 9. ročníka) zúčastnili predkola florbalu základných škôl v športovej hale v Novej Dubnici.
            Už od úvodného hvizdu rozhodcu sa nechali vtiahnuť do hry a bojovali zo všetkých síl. Predviedli vyrovnané zápasy, o čom svedčia aj skvelé umiestnenia. Najskôr súťažili chlapci, ktorí sa umiestnili na 3. mieste, a o dva dni neskôr dievčatá, ktoré si odniesli ocenenie za 2. miesto.

            Dievčatám aj chlapcom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            Mgr. Gabriela Vavrúšová

          • EXPERT geniality show

          • Žiaci 2. stupňa sa tento školský rok zapojili aj do súťaže EXPERT geniality show. Táto vedomostná súťaž je pre žiakov zaujímavá, pretože je zameraná na rôzne oblasti života. Žiaci si spomedzi súťažných tém mohli zvoliť dve, v ktorých sa snažili preukázať svoje vedomosti.

            Súťaž bola vyhodnotená v rámci jednotlivých súťažných tém a v rámci celého Slovenska.

            Medzi 25% najúspešnejších riešiteľov v súťažnej téme sa umiestnili:
            Šilhárová Ester, 5.B (Ako funguje svet, Päť jazykov kultúry)
            Teťáková Veronika, 6. (Päť jazykov kultúry)
            Baláž Erik, 7.A (Do you speak English?)
            Šandorová Michaela, 7.A (Mozgolamy, Tajomstvá prírody)
            Hlúšková Hana, 7.B (Mozgolamy)
            Sládek Dominik, 7.B (Góly, body, sekundy)
            Šošovička Erik, 7.B (Góly, body, sekundy)
            Kňažek Richard, 8.A (Góly, body, sekundy)
            Hlúšek Adam, 8.B (Od Dunaja k Tatrám)
            Ondraščin Matúš, 8.B (Mozgolamy)

            Percento úspešnosti vylepšili traja žiaci:
            Šilhár Vincent, 7.B – umiestnenie medzi 1% najúspešnejších riešiteľov v téme Tajomstvá prírody (3. miesto na Slovensku)

            Belko Marek, 7.A  ­
            Kobela Christián, 7.B

            - obaja sa umiestnili medzi 3% najúspešnejších riešiteľov v téme Góly, body, sekundy (10. miesto na Slovensku)

            V rámci celého Slovenska sa medzi 25% najúspešnejších riešiteľov umiestnili:
             

            Šilhárová Ester, 5.B
            Belko Marek, 7.A
            Šandorová Michaela, 7.A
            Kobela Christián, 7.B
            Sládek Dominik, 7.B
            Šilhár Vincent, 7.B
            Šošovička Erik, 7.B
            Kňažek Richard, 8.A
            Hlúšek Adam, 8.B

             

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy a úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme!

            Mgr. Gabriela Vavrúšová
             

          • Šaliansky Maťko - okresné kolo

          • Vo štvrtok, 15. 2. 2024, sa konalo okresné kolo v prednese slovenských ľudových povestí Šaliansky Maťko, na ktorom nechýbali ani víťazi nášho školského kola.

            Chceme sa poďakovať žiačke Eliške Púčkovej z 3. A triedy a Márii Galkovej z 5. B triedy za úspešnú reprezentáciu našej školy. Svojím prejavom zaujala porotu najmä Mária, ktorá tak získala 1. miesto vo svojej kategórii a postupuje do krajského kola súťaže.

             

            Srdečne blahoželáme!

            Mgr. Irena Rajníčková

        • 2% z dane
          • 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2% zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, navštívte odkaz 2% na našej stránke: 
            https://zsbolesov.edupage.org/percenta2/

            Za Vaše rozhodnutie venovať 2% z dane ĎAKUJEME!

        • Jarné prázdniny
          • Jarné prázdniny

          • V týždni od 19.2. 2024 do 23.2. 2024 budú jarné prázdniny.

            Nástup do školy po prázdninách je v pondelok 26.2. 2024.

        • Koncert pre žiakov ŠKD
          • Koncert pre žiakov ŠKD

          • Dňa 14.2.  žiaci zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Bolešove spoločne so svojimi učiteľmi pripravili pre žiakov zo školského klubu detí krátky koncert, kde mohli ukázať a predstaviť svoj talent. Niektorí potešili divákov hrou na hudobný nástroj, iní ich zasa rozveselili peknou piesňou. 

            Za spríjemnenie popoludnia patrí účinkujúcim a ich učiteľom veľká vďaka.

            Fotografie z koncertu si môžete pozrieť vo fotoalbume.

        • Valentínska pošta
          • Valentínska pošta

          • Pri príležitosti dňa sv. Valentína sa rozhodli žiaci a žiačky 9. ročníka  uskutočniť školskú akciu pod názvom „Valentínska pošta“.

            Každý, kto chcel  potešiť pozdravom a prianím svojich spolužiakov a učiteľov, mohol  svoju valentínku vhodiť do pripravenej schránky, ktorá bola umiestnená na chodbe 1. aj 2. budovy.  V deň sv. Valentína ich žiaci rozniesli určeným adresátom. 

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • Hviezdoslavov Kubín - II. stupeň

          • Dňa 25.1.2024 sa uskutočnilo na druhom stupni školské kolo literárnej súťaže v prednese poézie a prózy, Hviezdoslavov Kubín. Táto súťaž je jedným z prostriedkov, ako vzbudiť záujem žiakov o literatúru, ako prispieť k lepšiemu literárnemu porozumeniu, ku kreativite a k zdokonaleniu v umeleckom prednese pri práci s hlasom, intonáciou a tempom. Žiačky sa pri prednese svojich básní a prozaických textov mohli vzájomne inšpirovať.

            Umiestnenie v jednotlivých kategóriách:

            II. kategória

            Poézia

            1. Nela Tkadlecová, 5.A
            2. Zuzana Budjačová, 5.A
            3. Laura Mozolová, 5.B

            Próza

            1. Mária Galková, 5.B
            2. Ester Šilhárová, 5.B

             

            III. kategória

            Poézia

            1. Diana Sabatková, 8.A

            Próza

            1. Adela Budjačová, 7.A

             

            Do okresného kola postupujú žiačky, ktoré sa umiestnili na prvých miestach v jednotlivých kategóriách. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazom blahoželáme.

            Mgr. Andrea Šlesarová a PaedDr. Iveta Králiková

          • Valentínska návšteva planetária a múzea v Hlohovci

          • “Je lepšie raz zažiť ako stokrát počuť.”

             

             

            Dňa 14.2.2024 žiaci 4.A a 4.B triedy spoločne s pani učiteľkami vyrazili objavovať a spoznávať vesmír do Hvezdárne a planetária M. R. Štefánika v Hlohovci.

            Na návštevu hvezdárne sme sa veľmi tešili a môžeme povedať, že šťastie sa na nás usmialo, pretože bol nádherný slnečný deň a my sme sa ocitli v náručí hviezdnej oblohy. Exkurzia obsahovala prezentáciu nočnej oblohy, sledovanie oblohy ďalekohľadom a odbornú prednášku týkajúcu sa planét a súhvezdí. 

            Objavovanie pokračovalo vo vlastivednom múzeu. Tu sme nahliadli do histórie a spôsobu života ľudí v dávnej minulosti. Zaujala nás aj zvieracia ríša. Exkurzia bola súčasťou prírodovedného a vlastivedného učiva a veľmi obohatila vedomosti detí.

             

            Mgr. Jana Sládeková

            Bc. Ivana Šatková

            Viac fotografií si môžete pozrieť vo fotoalbume.