• Organizácia vyučovania v ZŠ od 10.5.2021
          • Organizácia vyučovania v ZŠ od 10.5.2021

          • Na základe aktuálneho COVID školského automatu, platného od pondelka 10.5.2021, sa všetci žiaci školy (okrem triedy v karanténe) budú vyučovať prezenčne v škole pri dodržaní všetkých hygienicko-epidemiologických opatrení.

            Žiak môže vstúpiť do budovy školy, ak odovzdá Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti.pdf
            Vyhlásenie o bezinfekčnosti môžete podať prostredníctvom aplikácie Edupage z rodičovského konta (bude spustené v nedeľu).
            - návod: https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u38/u178/u2046

            Pri vstupe do školy bude realizovaný ranný filter (meranie teploty, odstupy, dezinfekcia rúk). 

            ŠKD bude fungovať v režime ako doteraz.

            Na 2. stupni sa bude vyučovať bude podľa rozvrhu hodín, ktorý bude zverejnený na edupage a tr. učitelia ho pošlú svojim žiakom.

            Žiaci 2. stupňa sa budú prezúvať v šatni a do školy budú vstupovať nasledovne: bočný vchod: 7., 8., 9. ročník, vchod cez šatňu: 5.A, 5.B, 6. tr.

            Všetci žiaci musia povinne dodržiavať všetky hygienicko-epidemiologické opatrenia, vrátane povinnosti nosiť v interiéri školy ochranné rúško.

            Všetci žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú od pondelka 10.5.2021 prihlásení na stravovanie. Zákonný zástupca, ktorý chce svoje dieťa odhlásiť zo stravy, môže tak urobiť najneskôr do pondelka 10.5. 2021 do 7.00 u vedúcej školskej jedálne na t. č. 0903/602 994.

            V dňoch, v ktorých budú mať žiaci 5. – 7. ročníka 4 vyučovacie hodiny (koniec 11.15), pôjdu na obed o 11.45 hod.

            Prosíme Vás, aby ste naďalej sledovali webovú stránku školy a Edupage. 

        • Odovzdávanie žiadostí o prijatie do materskej školy
          • Odovzdávanie žiadostí o prijatie do materskej školy

          • Z dôvodu pretrvávania mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením COVID -19, zápis detí do MŠ bude prebiehať elektronickou formou. 

            Tlačivo k vyplneniu žiadosti si možno stiahnuť: ziadost_o_prijatie_do_ms.doc

            Vyplnenú žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materskej školy s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, pošlite ako prílohu na e-mailovú adresu: zapis@zsbolesov.edu.sk v termíne do 12. mája 2021.

            V prípade, že nemáte možnosť elektronického zaslania žiadosti, prosíme, aby ste si vyzdvihli a vypísali vytlačený formulár žiadosti na sekretariáte školy v dňoch školského vyučovania do 12. 5. 2021 v čase od 7.00 – 14:00 hod. (pri dodržaní všetkých nariadených hygienických zásad). V prípade, že Vám žiadna z možností nevyhovuje, kontaktujte riaditeľku školy na tel. čísle 0903205924. 

            O termíne na overenie všetkých údajov poskytnutých zákonnými zástupcami Vás budeme vopred informovať.

            Za porozumenie ďakujeme.

        • Oznam pre rodičov detí predškolskej triedy /trieda v budove základnej školy/!!!
          • Oznam pre rodičov detí predškolskej triedy /trieda v budove základnej školy/!!!

          • Oznamujeme rodičom detí, ktoré navštevujú triedu predškolákov, že z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie v danej triede bude od 3. 5. 2021 prerušená prevádzka v tejto triede pravdepodobne do 14. 5. 2021. Všetky deti budú odhlásené z obeda.

            Prosíme všetkých rodičov, aby sledovali webovú stránku školy, kde budeme dávať aktuálne informácie k obnoveniu prevádzky v tejto triede.

            Za porozumenie ďakujeme.
            Vedenie ZŠ s MŠ, Bolešov 276

            V Bolešove, 1. 5. 2021

        • Vyučovanie v ZŠ s MŠ od 3.5.2021
          • Vyučovanie v ZŠ s MŠ od 3.5.2021

          • Od 3.5.2021 sa 1. - 4. ročník a 8. a 9. ročník vyučuje prezenčne. 5. - 7. ročník naďalej dištančne. Keďže žiaci 8. a 9. ročníka sa už budú vyučovať podľa riadneho rozvrhu, musel byť upravený rozvrh hodín aj v iných triedach. Rozvrh hodín je publikovaný na Edupage.

            ŠKD bude fungovať ráno od 6.30 v zmiešanej skupine a po vyučovaní v oddeleniach po ročníkoch do 16.00 hod.: 1. oddelenie - 1.AB, 2. oddelenie - 2.AB, 3. oddelenie - 3.AB, 4. oddelenie - 4.AB.

            Stravovanie bude prebiehať v takom režime, ako doteraz.

            V základnej a aj v materskej škole je naďalej je potrebné predkladať Vyhlásenie o bezinfekčnosti, ale už nie je potrebné prikladať kópiu testu ani žiaka, ani zákonného zástupcu a ani sa preukazovať testom alebo výnimkou.
            V ZŠ môžete Vyhlásenie o bezinfekčnosti naďalej podávať elektronicky cez Edupage, kvôli aktualizácii tlačív z ministerstva školstva bude spustené v nedeľu 2.5.

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti.pdf​​​​​​​

            Prosíme, aby ste sledovali našu webovú stránku a Edupage.

        • Vyučovanie v ZŠ od 26.4.2021
          • Vyučovanie v ZŠ od 26.4.2021

          • Od 26.4.2021 sa 1. - 4. ročník (okrem tried, ktoré majú nariadenú karanténu) a 8. a 9. ročník vyučuje prezenčne. 5. - 7. ročník naďalej dištančne. 5. - 7. ročník sa bude vyučovať podľa rozvrhu hodín, ktorý platí od 19.4.

            Z personálnych dôvodov (karanténa pedagogických zamestnancov) nebude až do odvolania ranný školský klub. ŠKD po vyučovaní bude do 16.00 iba v 1.A a 1.B triede do 16.00 z dôvodou karantény pedagogických zamestnancov.

            Stravovanie bude fungovať v takom režime, ako doteraz.

            Naďalej je potrebné predkladať Vyhlásenie o bezinfekčnosti s prílohou kópie negatívneho testu alebo výnimky, ktoré si môže podať aj elektronicky cez Edupage.

            Pozor, nové tlačivá!!!
            Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_11a_1.stupen_a_MS.pdf
            Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_-_8a_-_ziak_a_zakonny_zastupca_2.stupen.pdf

        • Oznam pre rodičov detí z ŠKD
          • Oznam pre rodičov detí z ŠKD

          • Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie v našej škole nebude až do odvolania v prevádzke ranný školský klub. Taktiež nebude v prevádzke popoludňajší školský klub v 3.A a v 3.B a v 4.B triede. Za porozumenie ďakujeme.

        • Vyučovanie v ZŠ od 19.4.2021
          • Vyučovanie v ZŠ od 19.4.2021

          • Od 19.4.2021 sa 1. - 4. ročník (okrem 2.B) a 8. a 9. ročník vyučuje prezenčne. 5. - 7. ročník naďalej dištančne.

            Ranný ŠKD bude v prevádzke od pondelka 19.4. od 6.30 hod. v zmiešanej skupine, popoludňajší ŠKD bude do 16.00 hod. Prevádzka v ŠKD bude popoludní v nasledujúcich oddeleniach: 1. oddelenie: 1.AB, 2. oddelenie 2.AB, 3. oddelenie - 3.AB, 4. oddelenie - 4.AB.

            Všetci žiaci tried, v ktorých sa vyučuje prezenčne a ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú od pondelka 19.4.2021 prihlásení na stravovanie. Zákonný zástupca, ktorý chce svoje dieťa odhlásiť zo stravy, môže tak urobiť najneskôr do pondelka 19.4.2021 do 7.00 u vedúcej školskej jedálne na t. č. 0903/602 994.

            Nástup žiaka na vyučovanie  v ročníkoch 1. - 4. je podmienený aktuálnym negatívnym výsledkom testu na COVID-19 jedného zo zákonných zástupcov a vyplnené čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, 
            Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_11a_1.stupen_a_MS.pdf  ktoré žiak odovzdá pri nástupe do školy (naďalej ho možno vyplniť elektronicky na Edupage). K čestnému vyhláseniu je potrebné priložiť ako prílohu kópiu potvrdenia o negatívnom výsledku RT – PCR testu alebo kópiu potvrdenia negatívneho výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie alebo potvrdenie o výnimke. 

            Nástup žiaka na vyučovanie  v ročníkoch 8. - 9. je podmienený aktuálnym negatívnym výsledkom testu na COVID-19 žiaka a jedného zo zákonných zástupcov a vyplnené čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_-_8a_-_ziak_a_zakonny_zastupca_2.stupen.pdf ktoré žiak odovzdá pri nástupe do školy (možno ho vyplniť elektronicky na Edupage - navod_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_II._stupen.pdf)K čestnému vyhláseniu je potrebné priložiť ako prílohu kópiu potvrdenia rodiča aj žiaka o negatívnom výsledku RT – PCR testu, kloktacieho testu alebo kópiu potvrdenia negatívneho výsledku antigénového testu. Platnosť testu je 7 dní. 

            Oznamujeme, že testovanie kloktacími testami, na ktoré boli žiaci prihlásení, sa už nebude v našej škole realizovať. 

            Prosíme Vás, aby ste naďalej sledovali webovú stránku školy a Edupage. 

        • Odovzdávanie žiadostí do materskej školy
          • Odovzdávanie žiadostí do materskej školy

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Bolešov 276 v súlade s § 59 zákona č. 245/2008     Z. z. o výchove a vzdelávaní a v súlade § 3 vyhlášky MŠ SR č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky MŠ SR č. 308/2009 Z. z. oznamuje, že termín odovzdávania žiadostí na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2021/2022 bude: v dňoch od 10. mája do 12. mája 2021 v čase od 10.00 h do 14.00 h.

            Miesto odovzdávania žiadostí : sekretariát ZŠ s MŠ, Bolešov 276 (v budove ZŠ).

            Ak bude v čase prijímania žiadostí do MŠ pretrvávať mimoriadna situácia, núdzový stav alebo výnimočný stav vyhlásený v súvislosti s ochorením COVID -19, zápis detí bude prebiehať elektronickou formou.

            Tlačivá k vyplneniu žiadosti si možno vyzdvihnúť osobne na sekretariáte ZŠ v dňoch od 26. apríla 2021 do 30. apríla 2021 alebo stiahnuť z web stránky školy www.zsbolesov.edupage.org v časti Dokumenty.

            Zákonný zástupca pri odovzdávaní žiadosti predloží nasledovné dokumenty:         

            1. Vyplnenú žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materskej školy s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast,

            2. vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami,

            3. k nahliadnutiu zákonný zástupca predloží občiansky preukaz, rodný list dieťaťa.

             

            Podmienky prijímania detí do materskej školy


            Prednostne sa prijímajú:

            • deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné (predškoláci)

            Ostatné kritéria prijímania detí:

            • prednostne budú prijaté deti, ktoré nastúpia k 01. 09. 2021
            • prednostne budú prijaté deti, ktoré dovŕšili vek 3 roky alebo ho dovŕšia k 31. 12. 2021
            • ak bude dostatok voľných kapacít bude možné prijať aj mladšie ako 3 roky

            Povinné predprimárne vzdelávanie:

            • pre dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta 2021, ktorý predchádza začiatku školského roka od ktorého bude dieťa plniť povinnú školskú dochádzku v ZŠ je predprimárne vzdelávanie povinné,
            • dieťa, ktoré MŠ už navštevuje a do 31. 8. 2021 dosiahne päť rokov veku, sa bez povinnosti opätovne žiadať o prijatie do MŠ automaticky od 1. 9. 2021 pokračuje v povinnom predprimárnom vzdelávaní,
            • ak sa rodič dieťaťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné rozhodne, že dieťa prihlási na povinné predprimárne vzdelávanie do inej MŠ, ako je tá, ktorú navštevuje,

             o prijatie dieťaťa do novej MŠ musí podať novú žiadosť,

            • povinné predprimárne vzdelávanie môže dieťa plniť aj individuálnou formou. O jeho povolenie môže písomne požiadať zákonný zástupca dieťaťa riaditeľa školy až po jeho prijatí. Oslobodenie dieťaťa od povinnosti dochádzky do MŠ sa povoľuje :

            a) dieťaťu, ktorému to zdravotný stav neumožňuje – vzdelávanie zabezpečuje kmeňová MŠ, rodič predkladá písomnú žiadosť so súhlasom všeobecného lekára pre deti a dorast,

            b) dieťaťu, ktorého rodič o to požiada – vzdelávanie zabezpečuje zákonný zástupca prostredníctvom osoby, ktorá má ukončené najmenej úplne stredné vzdelanie. Nasledovne je rodič povinný zabezpečiť absolvovanie preverenia rozvoja dieťaťa (v termíne určenom materskou školou),

            • povinné predprimárne vzdelávanie dieťaťa, ktoré nedovŕši päť rokov veku „predčasné zaškolenie“ je možné na základe súhlasného vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasného vyjadrenia všeobecného lekára pre deti a dorast,
            • všetky deti s trvalým pobytom v Bolešove majú právo a povinnosť plniť povinné predprimárne vzdelávanie v MŠ Bolešov.

            Tešíme sa na Vás, kolektív MŠ.

            Mgr. Alena Paličková, riaditeľka  školy

             

            Čo by mal budúci škôlkar ovládať:

            • Mal by mať základné hygienické návyky
            • Nemá mať plienky
            • Mal by samostatne jesť a piť
            • Nemusí však vedieť sám používať príbor
            • Mal by vedieť chodiť po schodoch, behať
            • Vedieť používať vreckovku
            • Nie je nevyhnutné, aby sa vedel celkom sám obliecť alebo si uviazať šnúrky
            • Mal by byť pri obliekaní aktívny
            • Má poznať svoje veci
            • Mal by sa vedieť zaobísť bez matky
        • Oznam pre rodičov žiakov 8. a 9. ročníka - prezenčné vyučovanie žiakov
          • Oznam pre rodičov žiakov 8. a 9. ročníka - prezenčné vyučovanie žiakov

          • Vážení rodičia, 

            na základe rozhodnutia ministra školstva od pondelka 19. apríla 2021 nastupujú žiaci 8. a 9. ročníka do školy na prezenčnú výučbuZákladnou podmienkou je platný negatívny test žiaka a aspoň jedného zákonného zástupcu, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti (platnosť testu je podľa aktuálnych pravidiel COVID AUTOMATU a vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky 7 kalendárnych dní).

            V pondelok pri nástupe do školy je potrebné predložiť Vyhlásenie o bezinfekčnosti (podľa možnosti cez rodičovské konto Edupage - Vyhlásenie o bezinfekčnosti 8a žiak a zákonný zástupca; prípadne si ho môžete stiahnuť Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_-_8a_-_ziak_a_zakonny_zastupca_2.stupen.pdf  Pozor, tlačivo je iné ako pre 1. stupeň). 
            K čestnému vyhláseniu je potrebné priložiť ako prílohu kópiu potvrdenia rodiča aj žiaka o negatívnom výsledku RT – PCR testu, kloktacieho testu alebo kópiu potvrdenia negatívneho výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie alebo potvrdenie o výnimke. Platnosť testu je 7 dní. Po skončení platnosti negatívneho testu, predkladá rodič za seba a žiaka nové vyhlásenie o bezinfekčnosti. 
            Bez vyplneného Vyhlásenia s prílohami žiak nemôže nastúpiť na vyučovanie.

            V  prípade, že je u dieťaťa alebo osôb žijúcich s dieťaťom v jednej domácnosti podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informujte triedneho učiteľa a riaditeľku školy.

            Vyučovanie bude prebiehať podľa upraveného rozvrhu (bude zverejnený na Edupage) v zmysle platných usmernení ministerstva školstva.

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka alebo žiak neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:
            1. ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,
            2. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,
            3. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“. 9 Uvádzame v akých prípadoch má zákonný zástupca nárok na OČR alebo pandemickú OČR.

            Zákonný zástupca má nárok na ošetrovné svojich detí ak:
            • im bola nariadená karanténa/izolácia,
            • ich trieda/škola bola uzatvorená rozhodnutím príslušného orgánu (zriaďovateľ, riaditeľ alebo RÚVZ), pričom nemusí ísť iba o karanténne opatrenie, ale môže ísť aj o riaditeľské voľno,
            • ich lekár ospravedlnil pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa.

            Žiaci 8. a 9. ročníka stravujúci sa v školskej jedálni budú automaticky prihlásení na stravovanie. Zákonný zástupca, ktorý chce svoje dieťa odhlásiť zo stravy, môže tak urobiť najneskôr do pondelka 19.4.2021 do 7.00 u vedúcej školskej jedálne na t. č. 0903/602 994.
            Obed pre žiakov 8. a 9. ročníka sa bude vydávať o 11.45, vo štvrtok o 12.25 hod. Stanovený čas je presne určený z dôvodu dodržiavania hygienických opatrení.

            V interiéri školy platia sprísnené hygienické pravidlá a je povinné nosenie rúška.

            Vážení rodičia, prosíme Vás, aby ste naďalej sledovali webovú stránku školy a Edupage. 

            Za porozumenie ďakujeme. 

        • Deň vody
          • Deň vody

          • Svetový deň vody pripadá na 22. marec. Aj žiaci I. stupňa našej školy si so svojimi triednymi učiteľkami pripomenuli tento deň. Prváčikovia si porozprávali, prečo je voda dôležitá, kde naopak chýba a kde a na čo sa používa a využíva. Vyfarbili si krásne obrázky. Druháci si porozprávali o vode, ako ide  kolobeh vody v prírode a prečo je dôležité piť čistú vodu. Tretiaci a štvrtáci si pozreli krátky film o Afrike, kde je stále nedostatok vody, zopakovali si z prírodovedy skupenstvá vody. Obrázky nájdete vo fotogalérii.

        • Vyučovanie v ZŠ od 12.4.2021
          • Vyučovanie v ZŠ od 12.4.2021

          • Od 12.4.2021 pokračujeme v ZŠ v režime ako predchádzajúci týždeň. 1. - 4. ročník sa vyučuje prezenčne, 5. - 9. ročník naďalej dištančne.

            Ranný ŠKD bude v prevádzke od pondelka 12.4. od 6.30 hod. v zmiešanej skupine, popoludňajší ŠKD bude do 16.00 hod. Prevádzka v ŠKD bude popoludní v nasledujúcich oddeleniach: 1. oddelenie: 1.AB, 2. oddelenie 2.AB, 3. oddelenie - 3.AB, 4. oddelenie - 4.AB.

            Všetci žiaci 1. stupňa, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú od pondelka 12.4.2021 prihlásení na stravovanie. Zákonný zástupca, ktorý chce svoje dieťa odhlásiť zo stravy, môže tak urobiť najneskôr do pondelka 12.4.2021 do 7.00 u vedúcej školskej jedálne na t. č. 0903/602 994.

            Nástup žiaka na vyučovanie je podmienený aktuálnym negatívnym výsledkom testu na COVID-19 jedného zo zákonných zástupcov a vyplnené čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, 
            cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov_od_12.4..pdf
            ktoré žiak odovzdá pri nástupe do školy (naďalej ho možno vyplniť od nedele 11.4.2021 aj elektronicky na Edupage). 

            K čestnému vyhláseniu je potrebné opäť priložiť ako prílohu potvrdenie o negatívnom výsledku RT – PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie alebo potvrdenie o výnimke. Platnosť testu je 7 dní. 

            Vážení rodičia, prosíme Vás, aby ste naďalej sledovali webovú stránku školy a Edupage. 

            Mgr. Alena Paličková, riaditeľka školy

            V Bolešove, dňa 9.4.2021

        • Oznam pre rodičov detí materskej školy - prevádzka MŠ od 12.4.2021
          • Oznam pre rodičov detí materskej školy - prevádzka MŠ od 12.4.2021

          • Oznamujeme rodičom, že od 12.4.2021 (pondelok) sa obnovuje prevádzka v materskej škole pre všetky deti vo všetkých troch triedach.

            Naďalej platia podmienky nástupu:

            • zákonný zástupca podáva Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a súhlas so spracovaním údajov, k čestnému vyhláseniu je potrebné opäť priložiť ako prílohu potvrdenie o negatívnom výsledku RT – PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie alebo potvrdenie o výnimke (nie elektronicky). Z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID – 19 odporúčame, aby sa dali pretestovať obaja rodičia.
            • nové tlačivo vyhlásenia si môžete stiahnuť
              Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_11a_1.stupen_a_MS.pdf​​​​​​​
              alebo prevziať v budove MŠ
            • prosíme rodičov, aby dodržiavali hygienické opatrenia (dezinfekcia rúk, respirátor, celkový čas zdržiavania sa v priestoroch MŠ minimalizovať na nevyhnutné minimum.

            Rodičia nemusia prihlasovať dieťa na stravu. Po príchode do MŠ do 8:00 hod. bude prihlásené. Deti, ktoré nenastúpia do MŠ, budú automaticky odhlásené.

            Prosíme všetkých rodičov, aby sledovali našu webovú stránku, kde budeme uverejňovať všetky prípadné zmeny.

            Ďakujeme za porozumenie.

            Alena Paličková, riaditeľka ZŠ s MŠ, Bolešov 276
            V Bolešove, 9.4.2021

        • Zápis do 1. ročníka základnej školy na školský rok 2021/2022
          • Zápis do 1. ročníka základnej školy na školský rok 2021/2022

          • Vážení rodičia,

            zápis do 1. ročníka základnej školy na školský rok 2021/2022 sa uskutoční od 6. 4. do 9. 4. 2021 elektronickou formou bez osobnej prítomnosti detí a rodičov.

            Prosíme Vás, aby ste si stiahli:
            - žiadosť o prijatie ziadost_o_prijatie_do_zs.doc
            - prihlášku prihlaska.doc
            - ak máte záujem o prihlásenie dieťaťa do školského klubu detí, aj žiadosť do ŠKD ziadost_do_skd.doc

            Dokumenty vypíšte priamo v počítači (nemusíte ich tlačiť, ani podpisovať) a pošlite ich ako prílohy na adresu: zapis@zsbolesov.edu.sk.

            V prípade, že nemáte možnosť elektronického vypísania žiadosti a jej zaslania, prosíme, aby ste si vyzdvihli a vypísali vytlačené formuláre žiadosti a prihlášky na sekretariáte školy v dňoch školského vyučovania do 9.4. v čase od 7.00 – 14:00 hod. (pri dodržaní všetkých nariadených hygienických zásad).

            V prípade, že vám žiadna z možností nevyhovuje, kontaktujte riaditeľku školy na tel. čísle 0903205924.

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami predkladá písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa. 

            Ak je pravdepodobné, že dieťa, ktoré dosiahne 6 rokov veku do 31.8.2021, nedosiahne školskú spôsobilosť, riaditeľ materskej školy odporučí zákonnému zástupcovi dieťaťa, aby ho požiadal buď o prijatie dieťaťa do materskej školy, ak nenavštevovalo materskú školu, resp. o pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania  v materskej škole na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a s informovaného súhlasu zákonných zástupcov.
            V tom prípade si stiahnite a priamo v počítači vypíšte dokumenty:
            ziadost_o_pokracovanie_predprimar_vzdel.doc
            informovany_suhlas.docx

            Ak zákonný zástupca požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, súčasťou žiadosti zákonného zástupcu je vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            O termíne na overenie všetkých údajov poskytnutých zákonnými zástupcami Vás budeme vopred informovať.

        • Voľné pracovné miesto - upratovačka
          • Voľné pracovné miesto - upratovačka

          • Základná škola s materskou školou, Bolešov 276 prijme do pracovného pomeru upratovačku základnej školy. Termín nástupu je od 12.04.2021, pracovný čas pondelok – piatok od 11,00 hod do 19,00 hod. Platové podmienky podľa platnej základnej stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Bližšie informácie osobne na ZŠ s MŠ Bolešov alebo telefonicky č. 042/4493224.

        • Oznam pre rodičov materskej školy - prevádzka MŠ od 7.4.2021
          • Oznam pre rodičov materskej školy - prevádzka MŠ od 7.4.2021

          • Od 7.4.2021 (streda) pokračujeme v prevádzke MŠ v režime ako predchádzajúci týždeň, čiže školské vyučovanie v materskej škole sa umožňuje prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce. Naďalej platia podmienky nástupu:

            • zákonný zástupca podáva Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a súhlas so spracovaním údajov, k čestnému vyhláseniu je potrebné opäť priložiť ako prílohu potvrdenie o negatívnom výsledku RT – PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie alebo potvrdenie o výnimke (nie elektronicky). Z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID – 19 odporúčame, aby sa dali pretestovať obaja rodičia.
            • tlačivo vyhlásenia si môžete stiahnuť cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov.pdf 
              cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov.docx alebo prevziať v budove MŠ,
            • bez vyplneného vyhlásenia nebude možné dieťa prijať do materskej školy,
            • deťom a rodičom sa bude merať teplota pri vstupe do budovy MŠ,
            • prosíme rodičov, aby dodržiavali hygienické opatrenia (dezinfekcia rúk, respirátor, celkový čas zdržiavania sa v priestoroch MŠ minimalizovať na nevyhnutné minimum,
            • prevádzka bude len v budove materskej školy.

            Deti, ktorých rodičia spĺňajú dané kritéria sa nemusia prihlasovať na stravu. Po príchode do MŠ do 8:00 hod. budú prihlásené. Ostatné deti budú automaticky odhlásené.

            Prosíme všetkých rodičov, aby sledovali našu webovú stránku, kde budeme uverejňovať všetky prípadné zmeny.

            Ďakujeme za porozumenie.

            Alena Paličková, riaditeľka ZŠ s MŠ, Bolešov 276
            V Bolešove, 6.4.2021

        • Aktualizované! - Vyučovanie v ZŠ po veľkonočných prázdninách od 7.4.2021
          • Aktualizované! - Vyučovanie v ZŠ po veľkonočných prázdninách od 7.4.2021

          • Od 7.4.2021 pokračujeme v ZŠ v režime ako predchádzajúci týždeň. 1. - 4. ročník sa vyučuje prezenčne, 5. - 9. ročne naďalej dištančne.

            Od 1. - 6. apríla 2021 budú veľkonočné prázdniny.

            Ranný ŠKD bude v prevádzke od stredy 7.4. od 6.30 hod. v zmiešanej skupine, popoludňajší ŠKD bude do 16.00 hod.

            Všetci žiaci 1. stupňa, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú od stredy 7.4.2021 prihlásení na stravovanie. Zákonný zástupca, ktorý chce svoje dieťa odhlásiť zo stravy, môže tak urobiť najneskôr do stredy 7.4.2021 do 7.00 u vedúcej školskej jedálne na t. č. 0903/602 994.

            Nástup žiaka na vyučovanie je podmienený aktuálnym negatívnym výsledkom testu na COVID-19 jedného zo zákonných zástupcov a vyplnené čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré žiak odovzdá pri nástupe do školy (naďalej ho možno vyplniť od utorku 6.4.2021 aj elektronicky na Edupage). 

            K čestnému vyhláseniu je potrebné opäť priložiť ako prílohu potvrdenie o negatívnom výsledku RT – PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie alebo potvrdenie o výnimke. Na základe rozhodnutia vlády SR, testy urobené od 1. - 4. apríla 2021 budú platné do 11.4.2021. Z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID – 19 odporúčame, aby sa dali pretestovať obaja rodičia.

            Čestné vyhlásenie pre rodičov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce
            cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov.pdf
            Vyhlásenie o bezinfekčnosti zák. zástupca/prezenčný výkon práce od 8.3. (edupage)

            Čestné vyhlásenie pre rodičov, ktorí nemajú nevyhnutný prezenčný výkon práce:
            cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov_bez_prezencnej_prace.pdf
            Vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu (edupage)

            Vážení rodičia, prosíme Vás, aby ste naďalej sledovali webovú stránku školy a Edupage. 

            Mgr. Alena Paličková, riaditeľka školy

            V Bolešove, dňa 31.3.2021

        • Oznam pre rodičov detí materskej školy - prevádzka MŠ od 29.3.2021
          • Oznam pre rodičov detí materskej školy - prevádzka MŠ od 29.3.2021

          • Od 29.3.2021 do 31.3.2021 (streda) pokračujeme v prevádzke MŠ v režime ako predchádzajúci týždeň, čiže školské vyučovanie v materskej škole sa umožňuje prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce. Naďalej platia podmienky nástupu:

            • zákonný zástupca podáva Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a súhlas so spracovaním údajov, k čestnému vyhláseniu je potrebné opäť priložiť ako prílohu potvrdenie o negatívnom výsledku RT – PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie alebo potvrdenie o výnimke (nie elektronicky). Z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID – 19 odporúčame, aby sa dali pretestovať obaja rodičia.
            • tlačivo vyhlásenia si môžete stiahnuť cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov.pdf 
              cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov.docx alebo prevziať v budove MŠ,
            • bez vyplneného vyhlásenia nebude možné dieťa prijať do materskej školy,
            • deťom a rodičom sa bude merať teplota pri vstupe do budovy MŠ,
            • prosíme rodičov, aby dodržiavali hygienické opatrenia (dezinfekcia rúk, respirátor, celkový čas zdržiavania sa v priestoroch MŠ minimalizovať na nevyhnutné minimum,
            • prevádzka bude len v budove materskej školy.

            Deti, ktorých rodičia spĺňajú dané kritéria sa nemusia prihlasovať na stravu. Po príchode do MŠ do 8:00 hod. budú prihlásené. Ostatné deti budú automaticky odhlásené.

            Prosíme všetkých rodičov, aby sledovali našu webovú stránku, kde budeme uverejňovať všetky prípadné zmeny.

            Ďakujeme za porozumenie.

            Alena Paličková, riaditeľka ZŠ s MŠ, Bolešov 276

            V Bolešove, 26.3.2021

        • Vyučovanie v ZŠ od 29.3.
          • Vyučovanie v ZŠ od 29.3.

          • Od 29.3.2021 pokračujeme v ZŠ v režime ako predchádzajúci týždeň. 1. - 4. ročník sa vyučuje prezenčne, 5. - 9. ročne naďalej dištančne.

            Od 1. - 6. apríla 2021 budú veľkonočné prázdniny.

            Ranný ŠKD bude v prevádzke od pondelka 29.3. od 6.30 hod. v zmiešanej skupine, popoludňajší ŠKD bude do 16.00 hod.

            Všetci žiaci 1. stupňa, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú od pondelka 29.3.2021 prihlásení na stravovanie. Zákonný zástupca, ktorý chce svoje dieťa odhlásiť zo stravy, môže tak urobiť najneskôr do pondelka 29.3.2021 do 7.00 u vedúcej školskej jedálne na t. č. 0903/602 994.

            Nástup žiaka na vyučovanie je podmienený aktuálnym negatívnym výsledkom testu na COVID-19 jedného zo zákonných zástupcov a vyplnené čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré žiak odovzdá pri nástupe do školy (naďalej ho možno vyplniť od nedele 28.3.2021 aj elektronicky na Edupage). 

            K čestnému vyhláseniu je potrebné opäť priložiť ako prílohu potvrdenie o negatívnom výsledku RT – PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie alebo potvrdenie o výnimke. Platnosť testu je 7 dní. Z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID – 19 odporúčame, aby sa dali pretestovať obaja rodičia.

            Čestné vyhlásenie pre rodičov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce
            cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov.pdf
            Vyhlásenie o bezinfekčnosti zák. zástupca/prezenčný výkon práce od 8.3. (edupage)

            Čestné vyhlásenie pre rodičov, ktorí nemajú nevyhnutný prezenčný výkon práce:
            cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov_bez_prezencnej_prace.pdf
            Vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu (edupage)

            Vážení rodičia, prosíme Vás, aby ste naďalej sledovali webovú stránku školy a Edupage. 

            Mgr. Alena Paličková, riaditeľka školy

            V Bolešove, dňa 26.3.2021

        • 2% z dane
          • 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, navštívte odkaz 2% na našej stránke: 
            https://zsbolesov.edupage.org/percenta2/

            Za Vaše rozhodnutie venovať 2% z dane ĎAKUJEME!

        • Vyučovanie v ZŠ od 22.3.2021
          • Vyučovanie v ZŠ od 22.3.2021

          • Od 22.3.2021 pokračujeme v ZŠ v režime ako predchádzajúci týždeň. 1. - 4. ročník sa vyučuje prezenčne, 5. - 9. ročne naďalej dištančne.

            Ranný ŠKD bude v prevádzke od pondelka 22.3. od 6.30 hod. v zmiešanej skupine, popoludňajší ŠKD bude do 16.00 hod.

            Všetci žiaci 1. stupňa, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú od pondelka 22.3.2021 prihlásení na stravovanie. Zákonný zástupca, ktorý chce svoje dieťa odhlásiť zo stravy, môže tak urobiť najneskôr do pondelka 22.3.2021 do 7.00 u vedúcej školskej jedálne na t. č. 0903/602 994.

            Nástup žiaka na vyučovanie je podmienený aktuálnym negatívnym výsledkom testu na COVID-19 jedného zo zákonných zástupcov a vyplnené čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré žiak odovzdá pri nástupe do školy (naďalej ho možno vyplniť od nedele 21.3.2021 aj elektronicky na Edupage). 

            K čestnému vyhláseniu je potrebné opäť priložiť ako prílohu potvrdenie o negatívnom výsledku RT – PCR testu alebo potvrdenie negatívneho výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie alebo potvrdenie o výnimke. Platnosť testu je 7 dní. Z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID – 19 odporúčame, aby sa dali pretestovať obaja rodičia.

            Čestné vyhlásenie pre rodičov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce
            cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov.pdf
            Vyhlásenie o bezinfekčnosti zák. zástupca/prezenčný výkon práce od 8.3. (edupage)

            Čestné vyhlásenie pre rodičov, ktorí nemajú nevyhnutný prezenčný výkon práce:
            cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov_bez_prezencnej_prace.pdf
            Vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu (edupage)

            Vážení rodičia, prosíme Vás, aby ste naďalej sledovali webovú stránku školy a Edupage. 

            Mgr. Alena Paličková, riaditeľka školy

            V Bolešove, dňa 19.3.2021