• Zber papiera
          • Zber papiera

          • Od 8. - 11.11.2021 (PONDELOK - ŠTVRTOK) bude v našej škole prebiehať zber papiera. Papier zviazaný v balíkoch môžete nosiť do školy každý pracovný deň až do 17.00 hod. k 1. budove základnej školy. Pri 1. budove školy bude pristavený kontajner, kde sa bude papier odkladať. Pri bočnom vchode je potrebné zvoniť na zvonček p. školníka, ktorý bude papier vážiť. Papier a kartón musia byť oddelené v osobitných balíkoch.

        • Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

          • Mesiac október je od roku 2008 vyhlásený za medzinárodný mesiac školských knižníc. Pri tejto príležitosti tento rok už dvanástykrát  vyhlásila Slovenská pedagogická knižnica so sídlom v Bratislave projekt „Záložka do knihy spája školy“. Pozvanie do projektu prijala aj naša škola. Zúčastňujeme sa ho pravidelne už niekoľko rokov.

            Vyrábame záložky, ktoré následne putujú deťom z pridelenej  partnerskej školy. Tento rok si naše záložky vymeníme s deťmi zo Základnej školy Hany Zelinovej vo Vrútkach.

            Je potešujúce, že v tomto školskom roku sa okrem žiakov prvého stupňa do projektu zapojili aj starší žiaci.  Podarilo sa nám tak spoločne vyrobiť viac ako 300 záložiek.

            Srdečné a úprimné poďakovanie patrí všetkým žiakom a pani učiteľkám, ktorí venovali čas a úsilie tvorbe záložiek. Prejavili  tak zmysel pre dobro, krásu a veľkorysosť.

        • Program Sebadôvera
          • Program Sebadôvera

          • Byť si vedomý svojej hodnoty, prijať svoju jedinečnosť a rešpektovať rôznorodosť, to bol hlavný zámer programu Sebadôvera, ktorý v rámci piatich stretnutí absolvovali dievčatá 8. a 9. ročníka. Formou prezentácie, diskusie, konfrontácií či skupinovej práce získali nadhľad a kritické myslenie voči mediálnemu vplyvu a ponúkanému „ideálu“ krásy. Mali možnosť uvedomiť si dôležitosť pozitívneho sebaprijatia v každodennom živote a zmeniť  nazeranie na seba pozitívnym smerom. Ako výstup pripravili dievčatá nástenku „Buď sama sebou“ a na zrkadlá umiestnili motivačné tvrdenia.

            Mgr. Viera Jantová ( školská psychologička )

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Od 28. -  29. 10. 2021 budú jesenné prázdniny, v pondelok 1.11. je štátny sviatok. Vyučovanie začne v utorok 2.11.2021

            Prosíme všetkých rodičov, aby pred nástupom na vyučovanie podali cez Edupage Vyhlásenie o bezpríznakovosti alebo si ho stiahli tu: https://bit.ly/3vcKeGp

        • Oznam pre žiakov a rodičov základnej a materskej školy
          • Oznam pre žiakov a rodičov základnej a materskej školy

          • Oznam pre žiakov a rodičov detí základnej školy

            Oznamujeme všetkým žiakom, že od pondelka 18. 10. 2021 bude pokračovať vyučovanie v základnej škole podľa platného rozvrhu. Takisto bude fungovať aj ranný školský klub a aj popoludňajší ŠKD.

            Prosíme všetkých rodičov, aby pred nástupom na vyučovanie podali cez Edupage Vyhlásenie o bezpríznakovosti, alebo si ho môžete stiahnuť tu: https://bit.ly/3vcKeGp

            Oznam pre rodičov detí materskej školy

            Oznamujeme všetkým rodičom, že od pondelka 18. 10. 2021 bude obnovená prevádzka vo všetkých troch triedach materskej školy. Upozorňujeme rodičov, že pokiaľ dieťa chýbalo v materskej škole viac ako tri po sebe nasledujúce dni, je potrebné vyplniť Vyhlásenie o bezpríznakovosti, ktoré si môžu rodičia vyzdvihnúť a vyplniť pri príchode do materskej školy v každej triede.

            Za porozumenie ďakujeme.

            V Bolešove, 15. 10. 2021

            Alena Paličková - riaditeľka

        • Riaditeľské voľno v ZŠ od 13. - 15.10.2021
          • Riaditeľské voľno v ZŠ od 13. - 15.10.2021

          • Vážení rodičia,

            kotolňu základnej školy rekonštruuje obec Bolešov, keďže je vlastníkom budov základnej školy. Havarijný stav kotolne pretrvával už dlhšiu dobu, ale financie na jej rekonštrukciu boli poskytnuté obci z ministerstva školstva až pred jej rekonštrukciou, preto obec nemohla tieto práce urobiť skôr. Verejné obstarávanie, vydanie stavebného povolenia, nadobudnutie právoplatnosti stavebného povolenia si tiež vyžadujú určitý čas.

            Vzhľadom na to, že sa tento týždeň pomerne ochladilo, v triedach je už chladnejšie a predpoklad je, že sa kotolňa dokončí ku koncu týždňa, udeľujem žiakom riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov od 13. 10. 2021 do 15. 10. 201.

            Žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú automaticky odhlásení zo stravy.

            Po návrate do školy je potrebné podať Vyhlásenie o bezpríznakovosti.

            Vážení rodičia, vieme, že situácia nie je jednoduchá, ale aj my sa snažíme hľadať najprijateľnejšie riešenia, aby žiaci mohli chodiť prezenčne do školy.

            Za porozumenie ďakujeme.

            V Bolešove, 12. 10. 2021

            Alena Paličková - riaditeľka

        • Prerušenie prevádzky 1. a 2. triedy v budove MŠ
          • Prerušenie prevádzky 1. a 2. triedy v budove MŠ

          • V zmysle § 2 vyhlášky MŠ SR č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení zmien a doplnkov vyhlášky č. 308/2009 Z. z. - Spôsob organizácie výchovy a vzdelávania a po konzultácii s RÚVZ Považská Bystrica

            nariaďujem  od 12. októbra 2021 do 15. októbra 2021

            prerušenie prevádzky v Elokovanom pracovisku, Bolešov 271 ako súčasť ZŠ s MŠ, Bolešov 276 (materská škola, 1. a 2. trieda v budove MŠ) z dôvodu vysokej chorobnosti detí.

            Prevádzka v tomto zariadení pokračuje 18. októbra 2021 (pondelok).

            Mgr. Alena Paličková, riaditeľka školy

        • Upravené vyučovanie v ZŠ od 12.10.2021
          • Upravené vyučovanie v ZŠ od 12.10.2021

          • Vážení rodičia,z dôvodu, že kotolňa v škole ešte stále nie je v prevádzke, žiaci sa budú vyučovať od 12.10.2021 až do odvolania v upravenom režime. Vyučovať sa budú 4 vyučovacie hodiny. Pre žiakov v školskom klube zabezpečíme na popoludňajšiu činnosť elektrické ohrievače.

            Od 12.10 až do odvolania sa bude obed vydávať od 11.30 hod.

            Za porozumenie ďakujeme.V Bolešove, 11. 10. 2021

            Alena Paličková - riaditeľka

        • Správa Rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ
          • Správa Rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ

          • Vážení rodičia,

            dovoľte mi informovať Vás o o činnosti výboru Rodičovského združenia (RZ) pozostávajuceho zo zástupcov jednotlivých tried. V uplynulom školskom roku boli finančné prostriedky získane z príspevkov (8 EUR/žiak/šk.rok) a 2% dane použité nasledovne:

            zakúpenie hygienických potrieb (tekutého mydla, papierových utierok a toaletného papiera), mikulášske odmeny, odmeny na Medzinárodný deň detí, odmeny pre absolventov 9.ročníka, poistenie žiakov 2020/2021, účastnícke poplatky napr. Klokan, Komparo, na projekt školské ovocie a na doplatok na nákup notebookov určených na zapožičanie pre deti na dištančnom vzdelávaní.

            Bohužiaľ vzhľadom na situáciu sa v minulom roku veľa aktivít, ktoré zvyčajne podporujeme nemohla uskutočniť (napr. karneval, odborné prednášky v skupinkách, výchovný koncert, vedomostné olympiády a športové súťaže, Beh údolím Váhu, škola v prírode, plavecký výcvik, rozprávkový les, vyhodnotenie TOP triedy či vyznamenaných žiakov na konci šk.roka, ...) 

            Preto aj príspevok RZ pre šk.rok 2021/22  sme ponechali znížený a zostáva nezmenený. Príspevok bol výborom schválený na 8 EUR na žiaka na rok, v prípade súrodencov platí len jeden (najstarší). Poprosíme Vás uhradiť ho na účet Rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ Bolešov IBAN SK75 0900 0000 0003 6201 0898, do poznámky uviesť meno a triedu.

            Aj tento rok však veríme, že situácia sa upokojí a deti sa budú moct naplno venovať všetkým aktivitám a my ich v tom radi podporíme. V tomto školskom roku okrem iného plánujeme dokúpenie stojanov na bicykle a kolobežky a postupnú renováciu školských tabúľ.  

            Takisto aj tento rok budeme RZ registrovať ako príjemcu 2% z daní za rok 2021. Podporte preto prosím našu školu. Podrobnejšie informácie nájdete aj na stránke školy (https://zsbolesov.edupage.org/) v sekcii 2% z dane.

            Na záver by som sa Vám týmto v mene výboru RZ chcela poďakovať za Vaše príspevky, 2% dane a akúkoľvek inú pomoc. Takisto sa chcem poďakovať všetkým sponzorom, ktorí doteraz prispeli finančne alebo materiálne RZ, tiež členom výboru a vedeniu školy.

            Ďakujem

            Ing. Daniela Vojtášová

        • Vyhodnotenie súťaže o najkrajšie vyrezávanú tekvicu alebo výtvor z plodov úrody
          • Vyhodnotenie súťaže o najkrajšie vyrezávanú tekvicu alebo výtvor z plodov úrody

          • V piatok 1.10. popoludní sa uskutočnilo vyhodnotenie súťaže o najkrajšie vyrezávanú tekvicu alebo výtvor z plodov úrody. Do súťaže sa zapojilo 39 žiakov z 1.- 4. ročníka a 15 žiakov z 5. - 9. ročníka.

            Výber víťazných výrobkov nebol vôbec jednoduchý. Hodnotiaca porota napokon spomedzi všetkých dielok vybrala tie, ktorých zhotovitelia boli odmení vecnými cenami.

            Žiaci, ktorí neboli odmenení vecnou cenou, si za odmenu odniesli malú sladkú pozornosť.

            Všetkým žiakom, ich rodičom, starým rodičom, ktorí sa do súťaže zapojili, patrí veľká vďaka!


            Víťazné výrobky

            1. stupeň:

            Olaf – Košinár Filip  2.B

            Koko – Trn Patrik  1.A

            UFO – Bohiňák Marko  2.B

            Snehulienka a 7 trpaslíkov – Rajníčková Hanka  2.A

            Obraz – Holičková Anna  4.B

            Prasiatka – Sládek Sebastian  2.A

            Sada jesenných výrobkov  - Rybárová Júlia  3.B

            Domček – Galková Mária  3.B

            Vyrezávaná tekvica – Jakubcová Karolína  4.B

            Pavúk – Majerech Dominik  2.A
             

            2. stupeň:

            Žaneta Hrnčiariková - 6.B

            Kamila Chlebanová - 5.A

            Adela Budjačová - 5.A

            Dávid Csampai - 5.B

            Dominik Sládek - 5.B

            Diana Sabadková - 6.A

            Lukáš Hudcovský - 5.A

            Hanka Hlúšková - 5.B

            Magdaléna Matejková - 7.

            Karolína Koníčková - 7.

            Andrej Rajníček - 8.

            Christian Kobela - 5.B

            Terezka Poljaková - 5.B

            Soňa Vojtášová - 5.B

            Jessica Kristin Kamody - 5.A

        • Oznam pre všetkých detských čitateľov
          • Oznam pre všetkých detských čitateľov

          • Preniesť sa do sveta fantázie, zažiť zaujímavé príhody, spoznať nových hrdinov – to všetko môžeš vyskúšať a zažiť aj Ty. Stačí, ak dáš šancu zaujímavej knižke a venuješ jej denne aspoň malú chvíľu.

            Zavolaj aj kamaráta, kamarátku  a spoločne môžete navštíviť školskú knižnicu, kde si knihy bezplatne vypožičiate. Strávite tak čas užitočne a v príjemnom prostredí.

            Školská knižnica sa nachádza v priestoroch 2. budovy  a v tomto školskom roku býva otvorená každý štvrtok od 13.30h do 15.30h.

            Teší sa na vás vaša školská knihovníčka – p. u. Júlia Palčeková.

        • Usmernenie pre žiakov k noseniu rúšok
          • Usmernenie pre žiakov k noseniu rúšok

          • Výnimku z povinnosti nosiť rúško majú:
            a) deti do 6 rokov veku,
            b) deti v materskej škole,
            c) žiaci základných škôl
            , špeciálnych základných škôl a žiaci prvých štyroch ročníkov stredných škôl s osemročným vzdelávacím programom počas pobytu vo svojej triede v uzavretom kolektíve a v exteriéri.

            Títo žiaci musia mať naďalej nasadené rúško:
            - v interiéri školy alebo školského zariadenia mimo uzavretého kolektívu,
            - ak vchádzajú alebo vychádzajú z/do priestorov školy,
             pri premiestňovaní sa po chodbách (v rámci prestávky, do inej vyučovacej miestnosti, telocvične, jedálne, na toalety),
            - počas pobytu v spoločných priestoroch školy,
            - pri premiešavaní viacerých skupín žiakov (napríklad pre účasti na hromadných podujatiach),

            d) žiaci so závažnými poruchami autistického spektra, so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím a pedagógovia, odborní zamestnanci pri výchove a vzdelávaní týchto detí,
            h) žiaci pri výkone športu v telocvičniach alebo v iných interiérových športoviskách.

            Nosenie rúšok naďalej dôrazne odporúčame ako účinnú prevenciu ochorenia COVID-19.

        • Oznam pre stravníkov
          • Oznam pre stravníkov

          • Na základe Usmernenia k článku 5 bod 3/ VZN obce Bolešov č.3/2021 zriaďovateľ nariaďuje sumu 10,- EUR za režijné náklady na stravu v školskej jedálni rozpočítať na počet pracovných dní v mesiaci a zákonný zástupca alebo stravník v školskej jedálni bude hradiť ekvivalentnú sumu podľa počtu odobratých obedov.
            Toto nariadenie platí od 1.10.2021. 

        • Súťaž o najkrajšie vyrezávanú tekvicu
          • Súťaž o najkrajšie vyrezávanú tekvicu

          • Máte doma tekvice? Ak máte chuť a šikovné ruky, môžete sa aj tento rok zapojiť do súťaže o najkrajšie vyrezávanú tekvicu alebo výtvor z plodov úrody. Svoje diela môžete priniesť vo štvrtok 30.9 a v piatok 1.10. Žiaci 1. stupňa môžu výrobky nosiť na chodbu 1. budovy a žiaci 2. stupňa p. uč. Králikovej na chodbu 2. budovy. Výrobky si označte menom a triedou. Súťaž vyhodnotíme v piatok 1.10. a v tento deň si svoje diela žiaci zoberú domov.
            2.10. bude aj v parku akcia obce Dary zeme. Ak chcete, aby bolo vaše dielo vystavené aj tam, prosíme, napíšte k nemu označenie Na výstavu.

        • Platby v MŠ, ŠKD a v školskej jedálni od 1.10.2021
          • Platby v MŠ, ŠKD a v školskej jedálni od 1.10.2021

          • Materská škola

            Na základe Všeobecného záväzného nariadenia č. 3/2021 Obec Bolešov určuje výšku mesačného príspevku zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu výdavkov za pobyt dieťaťa v materskej škole v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Bolešov mesačne na jedno dieťa sumu 15,00 € s platnosťou od 1. 10. 2021.

            Príspevok je nutné uhradiť do 10. dňa v príslušnom mesiaci v hotovosti v materskej škole alebo bezhotovostne bankovým prevodom.

            Upozorňujeme rodičov, že príspevok za mesiac september 2021 sa bude platiť vo výške 10,00 €. Príspevok je nutné uhradiť do 10. septembra v hotovosti v materskej škole alebo bezhotovostne bankovým prevodom.

            Číslo účtu, na ktorý sa bude platba za čiastočnú úhradu výdavkov za materskú školu realizovať: 
            IBAN SK06 5600 0000 0045 0133 6002

            Pri platbe prosíme uviesť do poznámky meno dieťaťa a mesiac, za ktorý sa príspevok uhrádza. Prosíme všetkých rodičov o včasnú úhradu poplatkov.


            Školský klub detí

            Oznamujeme rodičom detí ŠKD, že v súlade s § 114, ods.6, školského zákona, určuje Obec Bolešov výšku mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť v ŠKD vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti na 10,0€  od 1. 10. 2021.

            Platbu za žiaka v školskom klube detí (september 2021 5,00 € mesačne, od októbra 2021 10,00€ mesačne) je možné uhrádzať v hotovosti vychovávateľke v ŠKD a aj bezhotovostne bankovým prevodom. Pri platbe za ŠKD je nutné v septembri realizovať platbu 15,00 €. Tento príspevok sa uhrádza vopred do 10. dňa príslušného kalendárneho mesiaca, ktorý predchádza kalendárnemu mesiacu, za ktorý sa príspevok uhrádza.

            Číslo účtu, na ktorý sa bude platba realizovať: IBAN: SK06 5600 0000 0045 0133 6002.
            Pri platbe prosíme uviesť do poznámky meno dieťaťa/žiaka a mesiac, za ktorý sa príspevok uhrádza (napr. Janko Mrkvička 10/2021).

             

            Školská jedáleň

            Oznamujeme stravníkom, že na základe VZN obce Bolešov č. 3/2021 stanovila obec Bolešov paušálne výšku mesačného príspevku na úhradu režijných nákladov na obed v školskej jedálni pre všetkých stravníkov sumu 10€ mesačne, od 1.10.2021.

            Príspevok v ŠJ na základe rozhodnutia riaditeľa školy, ktorej súčasťou je školská jedáleň, je možné znížiť alebo odpustiť, ak povinná osoba o to písomne požiada zriaďovateľa školskej jedálne a predloží doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi podľa osobitného predpisu. Nárok na zníženie alebo odpustenie príspevkov trvá len počas doby, kedy trvajú podmienky, ktoré takúto zmenu  oddôvodňujú.

            Suma za režijné náklady bude automaticky prirátaná k poplatku za stravu.

        • Oznam pre návštevníkov telocvične
          • Oznam pre návštevníkov telocvične

          • Oznamujeme všetkým návštevníkom telocvične, že od 27.9.2021 znovu otvárame telocvičňu pre verejnosť. Záujmcovia o prenájom telocvične môžu kontaktovať správcu telocvične na tel. č. 0905758923.

            Upozorňujeme, že vstup do telocvične je povolený len v režime OTP (očkovaní, testovaní, prekonali). Nájomca je povinný spísať zoznam účastníkov s telefonickými kontaktmi a odovzdať ho správcovi telocvične. Všetky ostatné podmienky pre prenájom telocvične zostávajú zachované.

        • Plenárne rodičovské združenie v materskej škole
          • Plenárne rodičovské združenie v materskej škole

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie dňa 14. 9. 2021 o 16.00 hod. do materskej školy.

            Plenárne rodičovské združenie sa bude realizovať v každej triede materskej školy. Na plenárnom RZ sa bude na základe výzvy Obce Bolešov na voľby členov do rady školy pri Základnej škole s materskou školou, Bolešov 276, voliť do rady školy jeden zástupca za rodičov (súčasnej Rade školy končí funkčné obdobie). Funkčné obdobie rady školy je na 4 roky. Zástupca do rady školy sa musí podľa legislatívy voliť prezenčne. Je preto potrebné, aby sa RZ zúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených voličov. Ak nebude prítomná nadpolovičná väčšina voličov, voľby bude potrebné opakovať. Oprávnený volič je každý prítomný rodič (otec alebo matka, nie obaja súčasne). Voliť však môže každý rodič len raz bez ohľadu na počet detí, ktoré navštevujú našu materskú školu.

            V priebehu voľby do rady školy bude aj triedne rodičovské.

            Zároveň všetkých rodičov materskej školy žiadame, aby dodržiavali protiepidemiologické nariadenia a vypísali si písomné vyhlásenia návštevníka školy o bezpríznakovosti (k dispozícii budú aj pri prezenčných listinách).

            Ďakujeme za porozumenie.

            V Bolešove, 9. 9. 2021

            Alena Paličková – riaditeľka ZŠ s MŠ, Bolešov 276

        • Plenárne rodičovské združenie a voľby do rady školy a odovzdanie AG testov
          • Plenárne rodičovské združenie a voľby do rady školy a odovzdanie AG testov

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie dňa 13. 9. 2021 o 16.00 hod. v budovách základnej školy.

            Plenárne rodičovské združenie sa bude realizovať v triedach prostredníctvom školského rozhlasu. Na plenárnom RZ sa budú na základe výzvy Obce Bolešov na voľby členov do rady školy pri Základnej škole s materskou školou, Bolešov 276 voliť do rady školy traja zástupcovia za rodičov (súčasnej Rade školy končí funkčné obdobie). Funkčné obdobie rady školy je na 4 roky. Zástupcovia do rady školy sa musia podľa legislatívy voliť prezenčne. Je preto potrebné, aby sa RZ zúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených voličov. Ak nebude prítomná nadpolovičná väčšina voličov, voľby bude potrebné opakovať. Oprávnený volič je každý prítomný rodič (otec alebo matka, nie obaja súčasne). Voliť však môže každý rodič len raz bez ohľadu na počet detí, ktoré navštevujú našu školu. Prosíme Vás kvôli bezproblémovému priebehu volieb, aby ste volili v triede svojho najstaršieho dieťaťa a zapísali sa do prezenčnej listiny, ktorá bude v  budove školy, v ktorej budete voliť, vo vstupnej chodbe.

            Po plenárnom rodičovskom združení budú odovzdané v triede najstaršieho dieťaťa aj antigénové testy pre žiakov, ktorým ich rodičia objednali.

            Zároveň všetkých rodičov školy žiadame, aby dodržiavali protiepidemiologické nariadenia a vypísali si písomné vyhlásenia návštevníka školy o bezpríznakovosti (k dispozícii budú aj pri prezenčných listinách).

            Ďakujeme za porozumenie.

            V Bolešove, 7. 9. 2021,

            Alena Paličková – riaditeľka ZŠ s MŠ, Bolešov 276

        • Pokyny a informácie pre rodičov a žiakov základnej školy
          • Pokyny a informácie pre rodičov a žiakov základnej školy

          • Slávnostný začiatok školského roka bude 2.9.2021 o 8.00 hod.  V prípade priaznivého počasia sa uskutoční pred 1. budovou ZŠ. Potom sa žiaci 2. – 9. roč. stretnú so svojimi triednymi učiteľmi, ktorí im dajú pokyny k nasledujúcim dňom a žiaci pôjdu domov. Žiaci prvého ročníka pôjdu do svojich tried s jedným zákonným zástupcom, kde ich triedni učitelia oboznámia s pokynmi na nasledujúce dni.
            V prípade nepriaznivého počasia dostanú žiaci 2. – 9. ročníka informácie od svojich triednych učiteľov o 8.00 hod. pred budovou školy a žiaci 1. ročníku pôjdu o 8.00 do svojich tried s jedným zákonným zástupcom. Žiaci a ZZ vstupujú bočným vchodom do 1. budovy.

            Obed pre žiakov základnej školy sa bude vydávať od 3. 9. 2021.

            ŠKD bude v prevádzke od 3. 9. 2021, prevádzka v školskom klube detí v rannom ŠKD bude od 6.30 – 7.30 hod, po vyučovaní do 16.00 hod. Upozorňujeme rodičov, že z personálnych dôvodov bude fungovať ranný ŠKD v zmiešanej skupine. Pri príchode do ranného ŠKD treba zvoniť na zvonček č. 3: 1. oddelenie. Rodičia do budovy nevstupujú.

            Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po seba nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka. Písomné vyhlásenie si môžete stiahnuť Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx alebo podať cez Edupage cez rodičovské konto.

            Odporúčame rodičom predložiť škole Oznámenie o výnimke z karantény. Riaditeľ tak v prípade potvrdeného pozitívneho prípadu na ochorenie COVID 19 bude môcť uplatniť výnimku z karantény na tých žiakov, ktorých sa to týka. Rodič ho môže podať cez Edupage alebo stiahnuť Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny.docx​​​​​​​

            Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia, musí predložiť Potvrdenie o chorobe od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú prítomnosť na vyučovaní, ktorá môže mať za následok zhoršenú známku zo správania, prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky. Podozrenie zo zneužívania ospravedlňovania dochádzky žiaka preskúmava na podnet školy miestne príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

            Žiaci prichádzajúci do školy sú povinní mať 2 rúška, papierové vreckovky a musia prejsť ranným zdravotným filtrom. Žiak musí mať prekryté horné dýchacie cesty počas celého vyučovania.

            3.9. 2021 sa začína školské vyučovanie, v tento deň bude skrátené vyučovanie do 11.15 hod. a obed sa začne vydávať od 11.30 hod. Žiaci budú v triedach s triednymi učiteľmi, budú preberať učebnice a realizovať triedne aktivity.

            Žiaci budú vchádzať v obidvoch budovách cez šatne a bočné vchody, kde sa bude vykonávať ranný zdravotný filter – kontrola rúšok, dezinfekcia rúk, prípadne meranie teploty. Vchody do školy budú otvorené od 7.25 – 7.40 hod. Po príchode do budovy sa žiaci v šatni prezujú. Pred vstupom do školy sú žiaci povinní dodržiavať odstup 2 metre.

            1. budova: vchod cez šatňu: 2.A, 2.B, 4.A, 4.B - bočný vchod: 1.A, 1.B, 3.A, 3.B
            2. budova: vchod cez šatňu: 7., 8., 9. - bočný vchod: 5.A, 5.B, 6.A, 6.B

            Vyučovanie bude začínať o 7.40 hod., vyučovacie hodiny budú trvať 45 minút s prestávkami podľa bežného harmonogramu začiatku vyučovania.

            Stravovanie sa bude realizovať v školskej jedálni pri dodržaní všetkých hygienických a epidemiologických zásad.

            V prípade, že žiak ochorie a rodič ho už nemohol odhlásiť zo stravy, v prvý deň choroby si môže prísť obed prevziať. Obed môže prevziať od 12.15 do 13.15 hod. v 1. budove ZŠ, kde zazvoní pri bočnom vchode na zvonček Školská jedáleň.

            Povinnosti zákonného zástupcu

            V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID – 19, bezodkladne o tejto situácii ZZ informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľku školy. Povinnosťou ZZ je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo príslušným regionálnym hygienikom.

            Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, bude umiestnený do samostatnej izolačnej miestnosti a budú kontaktovaní zákonní zástupcovia, ktorí si ho bezodkladne vyzdvihnú zo školy.


            V Bolešove dňa 30.8.2021

            Mgr. Alena Paličková, riaditeľka ZŠ s MŠ, Bolešov 276