• Vianočné trhy a benefičný koncert
          • Vianočné trhy a benefičný koncert

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            srdečne Vás pozývame na vianočné trhy spojené s predajom výrobkov, ktoré zhotovili deti našej školy spoločne s vyučujúcimi alebo rodičmi, či starými rodičmi. Vianočné trhy sa uskutočnia 18.12. 2022 v čase od 14.00 do 16.00 hod. na ploche pri prvej budove školy. Po skončení trhov Vás pozývame na benefičný koncert, ktorý sa začne o 16.30 hod. Koncert sa bude konať pod záštitou obce Bolešov.

            Časť výťažku z koncertu a vianočných trhov bude venovaná na liečbu pre zdravotne postihnuté dieťa s obmedzeným rastom tzv. trpasličím vzrastom.

            Tešíme sa na Vašu účasť.

            vedenie školy

        • Mikulášska nádielka
          • Mikulášska nádielka

          • V utorok 6.12. aj do našej školy zavítal Mikuláš v sprievode anjelov a obdaroval deti malou sladkou odmenou. Nezbední čertíci sa do sprievodu pridali tiež, aby upozornili deti, že je dôležité, aby boli poslušné. Milú a uvoľnenú atmosféru tohto dňa dotvárali hrou na husle žiaci deviateho ročníka – Katka Budjačová a Šimon Opatík.

            Poďakovanie patrí žiakom deviateho ročníka, ktorí si túto aktivitu pripravili a Rodičovskému združeniu, ktoré zabezpečilo sladké prekvapenie pre všetky deti.

            vedenie školy

        • „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“
          • „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            chceme Vám poďakovať za príspevky, ktoré ste nám poslali v rámci projektu „Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok“. Naša základná škola spolu aj s materskou školou zabalili pre seniorov 66 krásnych krabičiek. Dúfame, že potešia obdarovaných seniorov v ich zariadeniach. Tešíme sa spolu s nimi, že budú mať milé potešenie pod stromčekom aj s naším prispením.

            Mgr. Júlia Palčeková, Ing. Otylia Papierniková – koordinátorky projektu

        • Výtvarná súťaž CEMMAC
          • Výtvarná súťaž CEMMAC

          • V piatok 25.11. 2022 sa  vybraní žiaci  zúčastnili  oficiálneho poďakovania a osobného odovzdania cien vedením CEMMACu v Hornom Sŕní.

            Žiaci našej školy sa zapojili do súťaže v kreslení, ktorú vyhlásila spoločnosť Cemmac.  Jej cieľom bolo hravou a atraktívnou formou priblížiť deťom tému stavebníctva a zároveň prezentovať ich šikovnosť pri použití originálnych detských kresieb v pripravovanom firemnom kalendári 2023.

            Téma kreslenia bola - „Pekný rodinný dom“. Deti mali nakresliť  pekný rodinný dom, v akom by možno raz radi bývali alebo len taký, aký si predstavujú. Mohli tak ukázať svoju šikovnosť a predstavivosť. Pri vytváraní obrázkov mohli použiť akúkoľvek výtvarnú metódu.

            Deti, ktorých obrázky boli vybrané, odmenili  sadou na kreslenie alebo balíčkom výtvarných pomôcok, no taktiež samotným kalendárom.

            Ocenení žiaci:

            Irena Pavlíková 6.B
            Daniel Faturík 1.A
            Ester Šilhárová 4.B
            Hana Kvasnicová MŠ
            Peter Kvasnica 3.A
            Pravoslav Kvasnica MŠ
            Soňa Vojtášová 6.B
            Tomáš Kvasnica 2.B

            Oceneným blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Súťaž iBobor

          • V dňoch od 7.-11. novembra sa uskutočnil 16. ročník celosvetovej informatickej súťaže iBobor. Súťaž bola náročná, nakoľko za nesprávne odpovede sa žiakom body aj odčítavali. Na Slovensku sa v školskom roku 2022/2023 súťaže zúčastnilo až 124 574 súťažiacich. V našej škole tento rok súťažili žiaci 2. – 4. ročníka, 5. – 6. ročníka, 8. – 9. ročníka. Podrobné výsledky a aj testy si môžete pozrieť v Edupage konte v časti Súťaže.

            Úspešní riešitelia, ktorí získali diplom: 
            Kategória Drobci:
            Žofia Rácová, Sabína Kobelová, Klára Šošovičková

            Kategória Bobríci:
            Laura Burdejová, Patrik Hajdúch, Mária Galková, Daniel Báleš, Ján Palec, Patrik Gužík, Júlia Rybárová, Martin Digaňa, Eliška Matejková, Šimon Tvrdoň, Timotej Pavlík, Nela Tkadlecová,  Jakub Šatka

            Kategória Benjamíni:
            Hana Hlúšková

            Kategória Kadeti:
            Nikola Bednárová, Ema Tkadlecová, Sofia Jankovičová, Alexandra Košinárová, Katarína Budjačová, Alexandra Hudcovská, Karolína Koníčková, Sofia Piatriková, Lukáš Kňažek, Patrik Faturík, Filip Jakuš,  Miroslav Králik, Timotej Rác, Jozef Janco, Andrej Rajníček, Milan Bagín, Veronika Ragasová

            Úspešným žiakom blahoželáme!

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Milí rodičia, milé deti,
            radi by sme Vás touto cestou oslovili a pozvali zapojiť sa do celoslovenského projektu pod názvom "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok", ktorý tento rok bude prebiehať v termíne 23.11.- 5.12.2022.

            Projekt "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok" spája generácie ľudí po celom Slovensku a stáva sa milou vianočnou tradíciou. Cieľom je potešiť nám/Vám neznámeho seniora žijúceho v zariadení pre seniorov, prípadne osamelo vo vlastnej domácnosti, vianočným darčekom. 

            Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto prinesie radosť nielen im, ale aj nám! Do krabičky od topánok zabalenej vo vianočnom papieri (spodok a vrch samostatne, aby sa dala otvárať) zabalíme okrem jednotlivých kategórií vecí aj obrovský kus svojho srdca.

            Čo všetko má krabička obsahovať a čo naopak do krabičky vkladať nemáme, sa deti dozvedia od svojich triednych učiteľov. Tento projekt je veľmi dôležitý, pretože nám dáva príležitosť viesť naše deti k tomu, aby si vážili starých ľudí a podporiť medzigeneračné  vzťahy. 

            Projekt bol ocenený ako Sociálny čin roka 2019 a Senior Friendly ocenením v roku 2022, jeho vnímanie spoločnosťou je veľmi pozitívne. Budeme radi, ak sa spoločne s nami a so svojimi deťmi do projektu zapojíte.

            Ďakujeme.

            Koordinátori projektu: ZŠ – Mgr. Palčeková Júlia, MŠ – Ing. Otylia Papierníková

        • Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

          • Naša škola sa už  niekoľko rokov zapája do česko-slovenského projektu „Záložka do knihy spája školy“.

            Vyhlasovateľom tohto projektu je Národný inštitút vzdelávania a mládeže a Knižnica Jiřího Mahena v Brne. Pri príležitosti Medzinárodného mesiaca školských knižníc 2022 (október) vyhlásili už 13. ročník tohto projektu.

            V priebehu mesiaca október naše deti s pani učiteľkami usilovne vyrábali záložky, ktoré putovali deťom do partnerskej školy –  v tomto roku to bola Piaristická základná škola sv. Jozefa Kalazanského v Nitre. Deti z Nitry zasa svojimi záložkami obdarovali našich žiakov.

            Táto milá a nenáročná aktivita je zároveň snahou motivovať deti k čítaniu a k láske ku knihám. Veď „milovať knihy znamená milovať múdrosť“.

            Mgr. Palčeková Júlia

        • Prednáška
          • Prednáška

          • Na konci minulého školského roka sme si so žiakmi -  vtedy štvrtákmi - spoločne v spolupráci s obcou Bolešov vysadili v areáli školského parku stromček - morušu. V súvislosti s touto milou aktivitou sa v pondelok 14.11. 2022 uskutočnila prednáška pre žiakov 5. ročníka o význame starých odrôd ovocia a význame prírodných záhrad.

            Cieľom prednášky bolo uviesť žiakov hravou formou do problematiky prírodných záhrad, vysvetliť význam prirodzenej pestrosti a upozorniť na riziká používania postrekov a umelých hnojív. Bolo to nadviazanie na aktivitu, pri ktorej deti vysadili už spomínaný strom - morušu. Prednášajúcou bola Ing. Marianna Holušová Ružičková, ktorá vyštudovala Záhradnú a krajinnú architektúru v Nitre, je certifikátorka Prírodných záhrad www.prirodnazahrada.eu a projektant prírodných záhrad pre MŠ a ZŠ.

            Mgr. Palčeková Júlia

        • V maskách pred prázdninami
          • V maskách pred prázdninami

          • Vo štvrtok 27.10., posledný školský deň pred jesennými prázdninami, ôsmaci v spolupráci  s deviatakmi pripravili  pre žiakov našej školy netradičný deň. Kto chcel, mohol prísť oblečený v ľubovoľnej maske a prispieť tak k neformálnej predprázdninovej novembrovej atmosfére. Organizátori navštívili každú triedu a rozdávali sladké drobnosti. Do tejto akcie sa zapojilo množstvo detí a o tom, že si to užili, svedčia aj fotografie vo fotoalbume.

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Od 28.10.2022 do 31.10.2022 budú jesenné prázdniny. 1.11.2022 je deň pracovného pokoja. Vyučovanie začne v stredu 2.11.2022.

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • Naši milí tretiaci vymenili v termíne od 17.-21.10.2022 školské lavice za plavecké dráhy bazéna v Novej Dubnici. Počas 5 dní ukázali, ako dokážu zabojovať, prekonávať strach, objaviť svojho športového ducha a zdolať základy plaveckého štýlu kraul. Výcvik, ktorý bol vedený skúseným inštruktorom plávania, umožnil každému jednému žiakovi osobný rozvoj svojich plaveckých schopností a okrem toho aj možnosť poriadne sa vyšantiť v bazéne. Veľmi nás teší, že sa deti navzájom a vytrvalo povzbudzovali, podporovali svojich menej smelých kamarátov a snažili sa zo všetkých síl, aby objavili potešenie z plávania. Prejavili sa ako súdržný kolektív, ktorý nemal problém s disciplínou, čí rešpektovaním akýchkoľvek pravidiel. Odmenou za ich snahu a odhodlanie v bazéne im bolo „mokré vysvedčenie“, ktoré im bude navždy pripomínať ich plavecký pokrok.

        • Deň bez školskej tašky
          • Deň bez školskej tašky

          • Milí žiaci, rodičia, milý pedagogický zbor, podarilo sa nám zorganizovať prvú z našich pripravovaných aktivít v tomto školskom roku „Deň bez školskej tašky“. Veľmi nás teší, že sa zapojil naozaj veľký počet žiakov aj učiteľov a nápady, ako prísť do školy bez školskej tašky, boli vskutku originálne. Preto sa chceme všetkým poďakovať za účasť a spoluprácu a tešíme sa na ďalšie spoločné aktivity. 

            Vaši deviataci

             

        • Príspevok pre Rodičovské združenie
          • Príspevok pre Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            dovoľte nám pripomenúť Vám, že vyberáme príspevok pre Rodičovského združenie, ktorý bol schválený na 17 EUR na žiaka na rok, v prípade súrodencov platí len jeden (najstarší).

            Prosíme Vás uhradiť ho:

             - na účet Rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ Bolešov IBAN SK75 0900 0000 0003 6201 0898, do poznámky uviesť meno a triedu,
            - v hotovosti triednej p.učiteľke.

            Ďakujeme.

            Ing. Daniela Vojtášová, predsedníčka RZ

        • Exkurzia - Hvezdáreň Partizánske - Malé Bielice
          • Exkurzia - Hvezdáreň Partizánske - Malé Bielice

          • Dňa 5.10. naši štvrtáci navštívili Hvezdáreň v Partizánskom - Malých Bieliciach. Cieľom exkurzie bolo utvrdiť a rozšíriť si vedomosti o vesmíre, ktorý bol témou na hodinách prírodovedy. Žiakov zaujal nielen premietaný film a pútavé rozprávanie pracovníka hvezdárne, ale aj astronomický ďalekohľad, ktorým sa pozoruje Slnko.

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Od 17.10. do 20.10.2022 (PONDELOK - ŠTVRTOK) bude v našej škole prebiehať zber papiera. Papier zviazaný v balíkoch môžete nosiť do školy každý pracovný deň k 1. budove základnej školy. Pri 1. budove školy bude pristavený kontajner, kde sa bude papier odkladať.

            Časový harmonogram zberu:
            7.00 - 14.00 h - pri bočnom vchode zvoniť na zvonček p. školníka
            15.00 – 18.00 h -   pri bočnom vchode bude služba, ktorá papier prevezme a odváži.

            Papier a kartón musia byť oddelené v osobitných balíkoch.

        • Zber použitých batérií a plastových vrchnáčikov
          • Zber použitých batérií a plastových vrchnáčikov

          • Aj v tomto školskom roku pokračuje zber použitých batérií. Na chodbách prvej a druhej budovy sú nádoby, do ktorých môžete vhadzovať použité batérie. Ak máte viac ako 1 kg baterií, doneste ich pani učiteľke Úškrtovej, ktorá Vám dá kupón, ktorý si môžete zaregistrovať na stránke http://www.zbierambaterky.sk/ a vyhrať zaujímavé ceny.

            Pokračuje aj zber vrchnáčikov pre telesne postihnutú Kristínku.

        • Deň bez školskej tašky
          • Deň bez školskej tašky

          • Milí žiaci, milé pani učiteľky,

            toto je náš posledný rok na tejto škole a chceli  by sme ho prežiť naplno. Vymysleli sme preto program na celý školský rok. Predstavíme Vám teraz prvú akciu.

            Je to „Deň bez školskej tašky“. Vyučovanie bude prebiehať síce normálne ako v iné dni, ale žiaci a pani učiteľky by v tento deň nemali mať žiadnu tašku ani batoh. Do školy si môžu veci priniesť v hocičom inom. Napríklad si môžu zobrať košík, hrniec, fúrik...:-)

            Táto akcia sa uskutoční v piatok 14.10.2022.

            Budeme veľmi radi, ak sa zapojí čo najviac detí a učiteľov.

            Vaši deviataci