• Riaditeľské voľno pre žiakov 5. - 8. ročníka
          • Riaditeľské voľno pre žiakov 5. - 8. ročníka

          • Riaditeľka ZŠ  s MŠ, Bolešov 276 oznamuje rodičom a žiakom 5. – 8. ročníka, v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z., že dňa 22. 3. 2023 budú mať riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

            Títo žiaci budú automaticky odhlásení z obeda.

            Mgr. Alena Paličková, riaditeľka školy

        • Deň koláčikov – vyhodnotenie
          • Deň koláčikov – vyhodnotenie

          • Pred jarnými prázdninami sa v našej škole uskutočnil Deň koláčikov.  My by sme sa chceli všetkým veľmi pekne poďakovať za to, že sa do súťaže zapojili a aj keď sa neumiestnili všetci, všetky koláčiky boli naozaj vynikajúce. Vybrať z nich tie naj, nebolo pre nás jednoduché.

            Napokon sme sa rozhodli a ocenili tieto triedy:

            3. miesto trieda 4.A
            2. miesto trieda 7.B
            1. miesto trieda 6.A

            Tešil nás naozaj veľký záujem a keďže v niektorých triedach bolo koláčikov aj viac, ako bolo zadané, rozhodli sme sa udeliť aj špeciálnu cenu.

            Za najväčší počet prinesených dobrôt získala cenu trieda 1.B a za najkrajší koláč sme udelili cenu Sofii Beňovej a Matúšovi Ondraščinovi zo 7.B triedy.

            Ceny boli víťazom odovzdané, dúfame, že urobili všetkým radosť.

            Ešte raz  veľmi pekne ďakujeme, že ste sa zapojili do našej aktivity, víťazom GRATULUJEME a už teraz sa tešíme na našu ďalšiu spoločnú akciu.

            Vaši deviataci

        • Konzultačný deň
          • Konzultačný deň

          • Vážení rodičia, dňa 7.3. 2023 sa uskutoční konzultačný deň pre rodičov žiakov 5. až 9. ročníka a 4.A triedy.

            Na konzultáciu môžete prísť v čase od 14.00 hod. do 16.00 hod., prípadne podľa pokynov triedneho učiteľa Vášho dieťaťa.

          • Poďakovanie za výťažok z benefičného koncertu a trhov

          • Milí darcovia,

            s pocitom nesmiernej vďaky a úcty ku každému jednému z Vás sme si v pondelok prevzali obálku s vyzbieranými peniazmi pre nášho syna Adamka.

            Tí, čo ma dobre poznajú vedia, že som človek, ktorý radšej dáva ako prijíma. Veľmi mi je blízka myšlienka Jána Pavla II., ktorý zvykol písať každý rok list k pôstnemu obdobiu a jedno z jeho posolstiev malo názov "V dávaní je viac šťastia ako v prijímaní“. A tak sa mi len ťažko hľadajú slová, ktoré by vyjadrili to, ako si to veľmi vážime.

            Tieto peniaze by sme zo všetkého najviac chceli použiť na liečbu nášho Adamka. Nakoľko je však liek veľmi drahý, neviem zaručiť, či sa nám podarí vyzbierať cieľovú sumu. Ak nie, peniaze plánujeme využiť na podpornú liečbu jeho sekundárnych diagnóz, rehabilitácie, konzultácie so špecialistami v oblasti ortopédie, logopédie, neskôr aj ortodentológie, úpravu pomôcok pre uľahčenie jeho života a pod...

            Vaše darované peniaze budú vložené na transparentný účet, ktorý sme Adamkovi na tento cieľ zriadili. Tu budete môcť vidieť všetky platby, na ktoré sa Váš dar využil: https://ib.fio.sk/ib/transparent?a=2002448748

            Na záver by sme Vám chceli ešte raz poďakovať v našom aj Adamkovom mene za Vašu podporu a popriať Vám aj Vašim blízkym hlavne veľa zdravia.

            S úctou Jarmila Mončeková (Adamkova mama)

        • Karneval v základnej škole
          • Karneval v základnej škole

          • Po dvojročnej prestávke sa v našej škole opäť uskutočnil karneval. Bola to veľká paráda, na ktorej sa zúčastnilo takmer 150 masiek. Vybrať z nich tie najlepšie bolo náročné, ale nám sa to podarilo. Skvelú karnevalovú zábavu sme zavŕšili tombolou s krásnymi cenami.

            Priebeh celého karnevalu mali pod palcom členky žiackeho parlamentu, ktoré sa postarali nielen o moderovanie, ale s chlapcami zabezpečujúcimi techniku aj o skvelú tanečnú zábavu.

            A ako to už u nás býva zvykom, nijaká maska neodišla naprázdno :-) Pamätná medaila a lízatko vyčarili úsmev na tvári každého jedného žiačika. Som si istá, že budúci rok sa stretneme zas!

            Mgr. Jana Šimončíková

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

          • V dňoch 13.2. 2023 – 17.2. 2023 sa uskutočnil pre žiakov 9. ročníka lyžiarsky výcvik v lyžiarskom stredisku Vrátna dolina – Paseky. Lyžiarskeho výcviku sa zúčastnilo 26 žiakov. Práca bola náročná, hlavne prvé dva dni, keď sme potrebovali naučiť základy lyžovania väčší počet žiakov. Výhodou však bola asistencia inštruktora lyžovania, ktorého služby sme využili počas troch dní hlavne pri nelyžiaroch, resp. začiatočníkoch. Žiaci boli rozdelení do troch družstiev podľa lyžiarskej zdatnosti - žiaci nelyžiari, lyžiari začiatočníci a pokročilí lyžiari.

            Počasie a podmienky na lyžovanie boli počas prvých štyroch dní veľmi dobré. Posledný piaty deň bolo lyžovanie obmedzené z dôvodu dažďa. Z tohto dôvodu sme v tento deň lyžovanie ukončili skôr ako bolo naplánované. Čiastočne obmedzujúca bolo aj kapacitná naplnenosť strediska, čo sa prejavovalo hlavne v predĺženom čase čakania na vleky.

            Lyžiarsky výcvik ukončilo všetkých 26 žiakov. Všetci žiaci zvládli jazdu v prívrate a jazdu na vleku. Počas lyžiarskeho výcviku sa nevyskytol žiaden vážny zdravotný problém.

            Žiaci počas celého lyžiarskeho výcviku a aj v čase večerných aktivít spolupracovali s učiteľmi, rešpektovali stanovené pravidlá, zapájali sa do spoločných úloh, boli disciplinovaní. V priebehu celého výcviku sa nemuselo riešiť žiadne porušenie školského poriadku ani porušenie iných pravidiel.

            Mgr. Júlia Palčeková

          • Deň bez mobilu

          •  pondelok 20.2. sme na našej škole pre žiakov druhého stupňa opäť zorganizovali DEŇ BEZ MOBILU.

            Tí, ktorí sa rozhodli prijať túto výzvu, ráno odovzdali svoj mobil a po vyučovaní si ho opäť vyzdvihli. Tento rok tak urobilo 18 žiakov (5. ročník 4 žiaci z celkového počtu 25, 6.A  3 žiaci zo 17, 6.B 4 žiaci zo 17, 7.A 3 žiaci z 20, 7.B 2 žiaci z 19, 8.ročník 1 z 27 a 9. ročník 1 z 31).

            Napriek tomu, že je to o 2 žiakov viac, ako minulý rok a že sú aj žiaci, ktorí si mobil do školy nenosia, prípadne si ho v tento deň nechali doma (ako ma niektorí rodičia informovali), nie je to dôkazom toho, že by sme o riziku závislosti na mobile nemuseli hovoriť. Ako hovoria štatistiky: dve tretiny užívateľov kontroluje svoj mobil každú hodinu. Zdá sa vám to veľa? Ako ste na tom vy? Je mobil stále váš sluha alebo už prebral kontrolu nad vašim životom?

            Závislosť sa buduje nenápadne. Tak nech sú zistenia z tejto školskej akcie pre nás všetkých zdvihnutým prstom a nech sa nám podarí nastaviť si zdravé hranice a fungovanie aj s týmto výdobytkom techniky.

            Viera Jantová - školská psychologička

        • Karneval v základnej škole
          • Karneval v základnej škole

          • V pondelok 20.2.2023 sa uskutoční karneval pre 1. - 5. ročník základnej školy.

            Karneval bude prebiehať počas 4. a 5. vyučovacej hodiny. Masky si deti prinesú do školy a podľa pokynov a s pomocou triednych učiteliek sa po tretej vyučovacej hodine prezlečú. Nasledovať bude sprievodný program, vyhodnotenie masiek a krátka tanečná zábava.

            Ukončenie karnevalu bude po 5. vyučovacej hodine o 12.10 hod. Žiaci prvého ročníka, ktorí majú v pondelok len štyri vyučovacie hodiny a nenavštevujú školský klub detí, môžu zostať na karnevale alebo si ich o 11.15. hod. prídu vyzdvihnúť rodičia.

            Tešíme sa na všetky masky a želáme veľa zaujímavých a tvorivých nápadov pri ich výrobe. :-)

        • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo - II. a III. kategória
          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo - II. a III. kategória

          • Výsledky školského kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

            Poézia
            II. kategória
            1. miesto - Adela Budjačová 6.A
            2. miesto - Veronika Teťáková 5. tr.
            3. miesto - Karolína Jakubcová 5. tr.

            III. kategória
            1. miesto - Diana Sabatková 7.A
            2. miesto - Katarína Budjačová 9. tr.

            Próza
            III. kategória
            1. miesto - Alexandra Hudcovská 8. tr.
            2. miesto - Ema Kvasnicová 7.B

          • Novinky v školskej knižnici

          • Naša školská knižnica je od januára obohatená o dva krásne relaxačné vaky a zopár pekných knižných titulov pre deti. Prostredie knižnice aj vďaka tomu ponúka útulný a príjemný priestor na požičiavanie a čítanie kníh, ale aj na oddych a relaxáciu s kamarátmi. 

            Ďakujeme Rodičovskému združeniu, ktoré prispelo výťažkom z predaja na vianočných trhoch na nákup týchto vakov a kníh.

            Mgr. Júlia Palčeková

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo - 1. kategória

          • 25.1.2023 sa na 1. stupni uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            V prednese poézie sa umiestnila na 1. mieste Sandra Kvasnicová z 2. A, na 2.mieste Jakub Pagáč zo 4.B a na 3. mieste Patrícia Hudcovská z 3. A

            V prednese prózy 1.miesto získala Hana Rajníčková z 3. A, 2. miesto Mária Galková zo 4.B a 3. miesto Marko Bohiňák z 3. B.

            Úspešným recitátorom blahoželáme!

          • Olympijský odznak všestrannosti

          • V tomto školskom roku sa naša škola prvýkrát zapojila do celoslovenského projektu Olympijský odznak všestrannosti.

            Olympijský odznak všestrannosti(OLOV) je dobrovoľný národný športový projekt Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) určený pre žiakov II. stupňa na všetkých základných školách a osemročných gymnáziách na území SR. Projekt je zameraný na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov. Partnermi projektu sú Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ SR) a Školský šport.

            Primárnym cieľom projektu OLOV je aktivácia detí k pravidelnému športovaniu a zároveň motivácia rozvíjať všetky pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej prevencie. Sekundárnym cieľom je identifikácia talentovaných žiakov smerom k ich prípadnej ďalšej športovej výkonnostnej úrovni vo vybranom športe a tiež podpora súťaživosti.

            Výber disciplín je navrhnutý tak, aby zahŕňal základné pohybové schopnosti, ktoré tvoria základ športového výkonu (kondičné a koordinačné schopnosti).

             ▪ Skok do diaľky z miesta znožmo
             ▪ Ľah – sed za 30s
            ▪ Vytrvalostný člnkový beh
             ▪ Hod 2 kg plnou loptou (medicinbalom) vpred
             ▪ Výdrž v zhybe nadhmatom
            ▪ Člnkový beh 10x5m

            Každému výkonu žiaka v každej z vyššie uvedených disciplín projektu sa prideľuje bodové ohodnotenie podľa tabuliek. Tabuľky sú odlišné v závislosti od pohlavia a roku narodenia.

            Testovanie prebiehalo v našej škole od 12.9. do 18.11. 2022 a zúčastnili sa ho žiaci 6. -9. ročníka.

            Odoslané na vyhodnotenie boli len výsledky žiakov, ktorí absolvovali všetky disciplíny.

            Každý žiak po absolvovaní všetkých disciplín získa diplom s percentilom, ktorý stanoví poradie žiaka v skupine všetkých testovaných žiakov v danom ročníku. Pre rodičov je to dôležitá informácia o úrovni pohybových schopností svojich detí.

            Certifikáty boli do školy doručené 13.1. 2022. Žiakom ich odovzdajú triedne p. učiteľky.

            Najlepšie výsledky dosiahli :

            6. ročník

            Belko Marek – bronzový odznak všestrannosti

            Hudcovský Lukáš – bronzový odznak všestrannosti

            Kobela Christián – bronzový odznak všestrannosti

            Poljaková Terézia – bronzový odznak všestrannosti

            Prekop Adam – bronzový odznak všestrannosti

            Šošovička Erik – strieborný odznak všestrannosti

            7. ročník

            Mareková Aneta - bronzový odznak všestrannosti

            8. ročník

            Jakuš Filip- bronzový odznak všestrannosti

            Ragasová Veronika – strieborný odznak všestrannosti

            9. ročník

            Budjačová Katarína - bronzový odznak všestrannosti

            Mončeková Karin- strieborný odznak všestrannosti

            Poláková Júlia- strieborný odznak všestrannosti

             

            Vďaka patrí všetkým žiakom a vyučujúcim telesnej výchovy, ktorí sa do projektu zapojili.

            Mgr. Júlia Palčeková

        • Deň v pyžame
          • Deň v pyžame

          • Vážení rodičia, milý pedagogický zbor, milí žiaci.

            Prázdniny nám bohužiaľ skončili a aj napriek tomu, že trvali dva týždne, stále sme unavení. Preto si zajtra urobíme pohodový deň. Určite niektorí z vás dostali pod stromček nové pyžamko. Tí, ktorí nedostali, nevadí, bude stačiť aj to staré. Zajtrajšia akcia totiž bude DEŇ V PYŽAME. Ale aby ste v ňom nemuseli mrznúť cestou do školy, prineste si ho v taške a oblečiete si ho počas prvej prestávky. Spáči si môžu priniesť aj malý vankúšik.

            Za pochopenie ďakujeme a tešíme sa na zajtrajšie pyžamká.

            Vaši deviataci

        • Poďakovanie za benefičný koncert a vianočné trhy
          • Poďakovanie za benefičný koncert a vianočné trhy

          • Vážení rodičia a priatelia školy, touto cestou Vám ďakujeme za účasť a za pomoc pri výrobe darčekov a výrobkov na vianočné trhy. Ceníme si Vašu ochotu prispieť na tradičnú kultúrnu akciu v škole.

            Keďže benefícia je najmä o obdarovaní niekoho, tento rok sme sa výťažok z benefičného koncertu a polovicu výťažku z vianočných trhov venovali malému Adamkovi Mončekovi, ktorý sa narodil s diagnózou zvanou achondroplázia. Toto ochorenie spôsobuje, že nerastie tak ako jeho rovesníci, má kratšie ručičky a nožičky a s tým súvisí množstvo ďalších komplikácií a zdravotných problémov. Mnohé zdravotné úkony však poisťovňa tomuto malému pacientovi neuhrádza. Preto sme aspoň touto sumou chceli prispieť na skvalitnenie jeho života.

            Výťažok z dobrovoľného príspevku na benefičnom koncerte a z vianočných trhov bol v sume 2158,50. Ešte raz ďakujeme všetkým za podporu.

            Vedenie ZŠ s MŠ, Bolešov 276

        • Oznam pre stravníkov
          • Oznam pre stravníkov

          • Oznamujem tým stravníkom, ktorí do 31. 12. 2022 platili stanovenú sumu za obedy - 1. st. 38€/mesačne  a 2. st. 40€/mesačne (platba trvalým príkazom), že sa mesačné platby od 1. 1. 2023 nemenia. Stravný poplatok, ktorý sa navýšil o 0,20€/1 obed, rozdiel sa bude čerpať  zo vzniknutých preplatkov.

            Za porozumenie ďakujeme, vedúca ŠJ – S. Tkadlecová

        • Oznam pre stravníkov školskej jedálne
          • Oznam pre stravníkov školskej jedálne

          • Oznamujeme všetkým stravníkom školskej jedálne (deti, žiaci, zamestnanci), že od 1. 1. 2023 sa menia stravné pásma stanovené MŠVVaŠ SR. Stravníci ŠJ pri ZŠ s MŠ Bolešov 276 sú zaradení do 1. finančného pásma A. Na základe VZN obce Bolešov č. 5/2022 je stanovená nasledovná výška poplatkov:

            Materská škola – denná:
            stravník – dieťa MŠ – desiata - 0,40€, obed – 1,0€, olovrant – 0,30€, suma režijného poplatku na 1 odobratý obed – 0,60€                                                                                               
            Spolu: 2,40 €

            Základná škola – stravník:
            1. – 4. ročník: obed - 1,30€, suma režijného poplatku na 1 odobratý obed – 0,60€
            Spolu: 1,90 €

            5. – 9. ročník: obed -  1,50€, suma režijného poplatku na 1 odobratý obed – 0,60€
            Spolu: 2,10 €

            Zamestnanec:
            obed - 1,80€, sociálny fond - 0,20€; v zmysle ZP hradí zamestnávateľ minimálne 55% z ceny jedla 
            Spolu: 2,00 €

            Stanislava Tkadlecová – vedúca ŠJ

        • Vianočné prianie
          • Vianočné prianie

          • Vážení rodičia, žiaci, zamestnanci a priatelia školy,

            prajeme Vám krásne prežitie vianočných sviatkov v kruhu rodiny. V nadchádzajúcom roku 2023 Vám želáme veľa zdravia, šťastia, spokojnosti, lásky a dobrých medziľudských vzťahov.

            Ďakujeme Vám za podporu a porozumenie, ktoré ste nám po celý rok prejavovali. Ďakujeme za spoluprácu aj zriaďovateľovi školy, Rade školy, Rodičovskému združeniu pri ZŠ, Únii žien Slovenska ako aj ostatným organizáciám, s ktorými sme v tomto kalendárnom roku spolupracovali.

            Vedenie ZŠ s MŠ, Bolešov 276

        • Oznamy pre rodičov a žiakov ZŠ a MŠ
          • Oznamy pre rodičov a žiakov ZŠ a MŠ

          • Riaditeľské voľno 

            Oznamujeme všetkým rodičom a žiakom školy, že v zmysle §150, ods. 5, zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov,  nariaďujem 22. 12. 2022 prerušenie výchovno – vzdelávacieho procesu v Základnej škole s materskou školou, Bolešov 276 (časť základná škola) z prevádzkových dôvodov. 

            Skrátené vyučovanie

            V stredu 21. 12. 2022 bude skrátené vyučovanie do 11.15 hod. z prevádzkových dôvodov. Obed sa bude vydávať od 11.15 - 13.00 hod.

            Vianočné prázdniny 

            Výchovno – vzdelávací proces pokračuje po vianočných prázdninách (vianočné prázdniny od 23. 12. 2022 do 5. 1. 2023)  9. 1. 2023 (pondelok).  

            Prerušenie prevádzky v materskej škole 

            Na základe zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a v zmysle §1, ods. 4 Vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 541/2021 Z. z. o materskej škole nariaďujem od 22. 12. 2022 do 5. 1. 2023 prerušenie prevádzky v ZŠ s MŠ, Bolešov  276 v Elokovanom pracovisku Bolešov 271 ako súčasť ZŠ s MŠ, Bolešov 276 (materská škola) z prevádzkových dôvodov. Prevádzka v tomto zariadení pokračuje 9. 1. 2023. 

             Mgr. Alena Paličková – riaditeľka školy 

        • Poďakovanie - Biela pastelka
          • Poďakovanie - Biela pastelka

          • Ďakujeme všetkým štedrým darcom, ktorí prispeli na zbierku Biela pastelka. Vďaka Vám sme zaslali na účet Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska sumu 140 €. Výťažok zbierky bude použitý na aktivity a kurzy pre nevidiacich a slabozrakých, aby sme im pomohli začleniť sa do bežného života.Viac informácií o zbierke sa dozviete na stránke: https://bielapastelka.sk/

            Ďakujeme za vašu pomoc!