• Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • V zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov

            u d e ľ u j e m riaditeľské voľno 22. decembra 2023 (piatok)pre žiakov v Základnej škole s materskou školou, Bolešov 276.

            Výchovno-vzdelávací proces pokračuje po vianočných prázdninách 08. januára 2024 (pondelok).

            Mgr. Juraj Hanták

        • Stánok Rodičovského združenia na vianočných trhoch
          • Stánok Rodičovského združenia na vianočných trhoch

          • Srdečne Vás pozývame navštíviť na vianočných trhoch aj stánok Rodičovského združenia, kde budeme mať v ponuke výborný vianočný punč a domáce koláčiky. Okrem toho tu bude aj možnosť zakúpiť si vstupenky na rodičovskú zábavu.

            Tešíme sa na vás.

            predsedníčka RZ

             

             

             

             

        • Zbierka Biela pastelka
          • Zbierka Biela pastelka

          • Ďakujeme všetkým štedrým darcom, ktorí prispeli na zbierku Biela pastelka. Vd'aka vám sme zaslali na účet Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska 205€ . Výťažok zo  zbierky bude použitý na aktivity a kurzy pre nevidiacich a slabozrakých, aby sme im pomohli začleniť 'sa do bežného života.

            Ďakujeme za vašu pomoc!

          • Vianočné trhy a benefičný koncert

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            srdečne Vás pozývame na benefičný koncert , ktorý sa uskutoční v nedeľu 17.12. 2023 v telocvični pri ZŠ. Na koncerte vystúpia deti a žiaci zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Bolešove. Začiatok koncertu je o 14.00 hod. Po skončení koncertu vás pozývame na vianočné trhy spojené s predajom výrobkov, ktoré zhotovili deti našej školy spoločne s vyučujúcimi alebo rodičmi, či starými rodičmi. Vianočné trhy budú realizované na nádvorí medzi budovami základnej školy v čase od 15.00 hod. 

            Časť výťažku z koncertu a vianočných trhov bude venovaná na liečbu pre zdravotne postihnuté dieťa s ochorením -  portálna hypertenzia. Je to 9 ročný chlapec, ktorý absolvoval operáciu , kde mu transplantovali žilu z oblasti krku do pečene z dôvodu odumretia žily v pečeni. Operáciu a následnú kontrolu vykonáva jediná klinika v Európe - ISMETT Palermo - Sicília. Všetky náklady spojené s kontrolným vyšetrením bude rodina chlapca hradiť z vlastných zdrojov. ( doprava, ubytovanie, strava).

             

            Tešíme sa na Vašu účasť.

            vedenie školy

          • Mikulášska nádielka

          • V stredu 6.12. aj do našej školy zavítal Mikuláš v sprievode anjelov a obdaroval deti malou sladkou odmenou. Nezbední čertíci sa do sprievodu pridali tiež. Upozornili deti, aké dôležité je byť poslušný. Niektoré deti veru mali trošku aj obavu pri pohľade na týchto nezbedných "roháčov". 

            Poďakovanie patrí žiakom deviateho ročníka, ktorí si túto aktivitu pripravili a Rodičovskému združeniu, ktoré zabezpečilo sladké prekvapenie pre všetky deti.

            Fotografie z tejto milej udalosti nájdete vo fotoalbume.

            vedenie školy

        • Pozastavenie platby za ŠKD v mesiaci december
          • Pozastavenie platby za ŠKD v mesiaci december

          •  

            Pripomíname rodičom žiakov, ktorí navštevujú Školský klub detí, aby v mesiaci december 2023 neuhrádzali poplatok za ŠKD. Poplatok za ŠKD na mesiac január aj február 2024 je potrebné zaplatiť v januári 2024. Z tohto dôvodu žiadame rodičov, ktorí majú nastavené trvalé príkazy na úhradu poplatku za ŠKD, aby tieto platby v mesiaci december pozastavili.

        • Voľné pracovné miesto
          • Voľné pracovné miesto

          • Základná škola s materskou školou, Bolešov hľadá na dohodu o pracovnej činnosti zamestnanca na upratovanie telocvične.

            Bližšie informácie priamo v ZŠ s MŠ, Bolešov, príp. tel.č. 042/4493224. 

          • Adventné kalendáre

          • Žiaci 9.ročníka aj tento rok na vyučovacej hodine praktických zručností pod vedením pani učiteľky Veroniky Prekopovej vyrobili našim prváčikom adventné kalendáre, kde si každý z nich až do Vianoc nájde sladké prekvapenie.

            Ďakujeme im za tento milý darček pre najmenších školákov:-)

            Fotografie z odovzdávania kalendárov nájdete vo fotoalbume.

          • OZNAM O SKRÁTENOM VYUČOVANÍ

          • Na základe § 150a ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a v zmysle § 1 ods. 4 vyhlášky Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky č. 541/2021 Z. z. o materskej škole

            bude skrátená doba prevádzky v MŠ

            dňa 08. decembra 2023 do 12.30 h

            v Elokovanom pracovisku, Bolešov 271 ako súčasť Základnej školy s materskou školou, Bolešov 276 (materská škola) z organizačných dôvodov.

             

            V tento deň bude z organizačných dôvodov skrátené aj vyučovanie v ZŠ do 12.10 hod.

            Školský klub detí bude v prevádzke do 12.30h

            Obed sa bude vydávať od 11.15 do 12.30hod ( bageta+džús+pomaranč)

             

            riaditeľ ZŠ s MŠ, Bolešov 276

          • Aktivity v ŠKD

          • Deti v školskom klube si pod vedením pani vychovávateliek  vyrobili vlastný adventný kalendár. Je zhotovený z odpadového materiálu (rolky od toaletného papiera). Skrášlili si ho spoločne farbami a hlavne trblietkami. Nechýbajú ani mená tých, ktorí ho vytvárali:-) 

            S cieľom  oddýchnuť si  a zároveň využiť plnohodnotne voľný čas, zrealizovali v ŠKD  popoludnie s knihami. Každý si priniesol svoju obľúbenú knihu a prečítal z nej kúsok ostatným deťom. Porozprávali sa tiež o význame a hodnote kníh. Posilňovať u detí kladný vzťah ku knihám a k čítaniu je veľmi dôležité a toto bol veľmi pekný spôsob, ako k tomu prispieť.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          •  

            Aj tento rok sme sa rozhodli potešiť počas Vianoc seniorov darčekom. Napĺňali sme krabice od topánok maličkosťami, ktoré potešia osamelých seniorov. Pre niektorých z nich to bude možno jediný darček, ktorý dostanú. V piatok 1.12. sme odovzdali krabičky, ktoré sme pre nich vytvorili. Do vytvárania krabičiek sa zapojili deti z materskej školy a rovnako aj žiaci zo základnej školy. Spoločne sme tak vytvorili 101 krabičiek, ktoré poputujú do domovov seniorov.

            Všetkým deťom, žiakom, pani učiteľkám a samozrejme rodičom, ktorí sa  do tohto projektu zapojili, patrí vrúcna VĎAKA.

          • Výtvarná súťaž CEMMAC

          • Spoločnosť CEMMAC ďakuje pani učiteľkám a šikovným deťom našej ZŠ s MŠ za zapojenie sa do súťaže v kreslení.

            Do kalendárov odborná porota vybrala spolu 8 obrázkov od detí z našej ZŠ s MŠ. Vybraní žiaci sa zúčastnia   oficiálneho poďakovania  a osobného odovzdania cien vedením CEMMACu, ktoré sa bude konať 1.12.2023, v piatok v doobedňajších hodinách v priestoroch spoločnosti CEMMAC.

            Žiaci, ktorých práce boli vybrané do kalendára:

            Dominika Bezáková

            Alexandra Bartáková

            Damián Heštera

            Ema Holičková

            Irena Pavlíková

            Ján Palec

            Karin Piatriková

            Lívia Rosová

            Všetkým žiakom blahoželáme a ďakujeme za reprezentovanie školy.

          • Plavecký výcvik

          •  

            V týždni od 20. 11. - 24. 11. absolvovali žiaci 3. ročníka základný plavecký výcvik na plavárni v Novej Dubnici. Počas prvých dní sa malí plavci oboznamovali s vodným prostredím, venovali sa správnemu dýchaniu do vody, splývaniu, ponáraniu a neskôr i správnej práci nôh a paží. Postupne tak získali základné plavecké zručnosti vo vzťahu k plaveckej technike kraul. Každý sa snažil a robil pokroky. V piatok deti ukázali, čo sa naučili, každému sa podarilo preplávať určitý úsek podľa svojich schopností. Tí najlepší absolvovali preteky o najrýchlejšieho plavca. Každý žiak bol na záver odmenený medailou a víťazi pretekov získali aj sladkú odmenu.

            Z dievčat boli najlepšie : 

             

            1. Iris Šilhárová,
            2. Milica Kvasnicová,
            3. Sandra Kvasnicová.

             Chlapci sa umiestnili nasledovne:

            1.  Michal Králik,
            2.  Samuel Šandor
            3.  Oliver Šebo.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

             Mgr. Andrea Košíková, Mgr. Irena Rajníčková

            Fotografie z plaveckého výcviku sú uverejnené vo fotoalbume.

          • Divadelné predstavenie Trója

          •  

            Dňa 23.11.2023 sa žiaci 2. stupňa (od 5. – 9. ročník) zúčastnili divadelného predstavenia Trója v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre.

            Veľký epos Trója, inšpirovaný nielen Homérovou Iliadou, nám priblížil známe príbehy gréckych bájí – o Helene, najkrajšej žene na svete, o povestnom trójskom koňovi, o veľkých hrdinoch a mocných bohoch a o jednej veľkej láske, ktorá rozpútala najväčšiu vojnu mýtických dôb. V inscenácii boli použité nielen rôzne zvukové a svetelné efekty hromov a bleskov, hlasná hudba, ale aj dymové efekty.

            Známych, ale aj menej známych hercov žiaci na záver odmenili veľkým potleskom.

            Fotografie sú uverejnené vo fotoalbume.

             

            Mgr. Andrea Šlesarová

          • BUBNOVAČKA

          • V pondelok 20.11. sme si na našej škole už po tretí raz pripomenuli svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí. Opäť sme sa zapojili do celoslovenskej akcie Bubnovačka, ktorá upozorňuje na stále prítomné zanedbávanie a násilie páchané na deťoch. Po odvysielaní príspevku k tejto téme v školskom rozhlase žiaci zabubnovali na lavice a symbolicky tak podporili tých najzraniteľnejších, ktorí potrebujú pomoc. Spoločne sme tak dali najavo, že násilie odsudzujeme a ak o ňom vieme, nebudeme mlčať. Pretože každé dieťa má právo na šťastné detstvo.

            Viera Jantová ( školská psychologička )

             

             

        • Informatická súťaž i-Bobor
          • Informatická súťaž i-Bobor

          •  

            V dňoch od 6.11. – 10.11. 2023 reprezentovali žiaci našu školu a zúčastnili sa už 17. ročníka celoslovenskej informatickej súťaže iBobor, v ktorej riešili náročné úlohy. Súťaže sa v tomto školskom roku zúčastnilo 129 965 súťažiacich z celého Slovenska. V ZŠ s MŠ Bolešov máme 63 úspešných riešiteľov, ktorí boli odmenení diplomom.

            Kategória DROBEC

            3. A Patrik Trn, Liliana Mojtová, Juraj Ragas, Eliška Púčková, Kristína Kopačková

            3. B Adrián Puna, Adam Tvrdoň, Nikola Bagínová, Jonáš Johaník, Tomáš Kvasnica, Samuel Šandor

            Kategória BOBRÍK

            4. A Sabína Kobelová, Žofia Rácová, Klára Šošovičková, Eliška Kotrasová

            4. B Alžbeta Ivanová, Simona Kvasnicová, Šimon Rendek, Vladimír Sabadka, Nicole Kristin Kamody

            5. A Ela Hanzelová, Nela Tkadlecová, Martin Digaňa, Sandra Korienková, Alexander Bartoš

            5. B Ester Šilhárová, Adam Šelinga, Mária Galková, Maxim Prekop, Matúš Ficl, Laura Mozolová, Laura Kebísková, Júlia Rybárová, Natália Daňová, Laura Burdejová

            Kategória BENJAMÍN

            6. Veronika Teťáková, Šimon Tvrdoň, Ján Palec, Ernest Rác

            7. A Kamila Chlebanová, Michaela Šandorová, Adela Budjačová, Lenka Matejková

            7. B Hana Hlúšková, Vlastimil Hrnčiarik, Vincent Šilhár, Karin Prnová, Adam Prekop

            Kategória KADET

            8. A Aneta Mareková, Jakub Laco, Richard Kňažek

            8. B Filip Faturík, Matúš Ondraščin, Michal Beňo, Matúš Opatík

            9. Miroslav Čechuty, Jakub Habšuda, Lívia Valenčinová, Veronika Ragasová, Timotej Beňo, Filip Jakuš, Karolína Koníčková, Adrian Klema

            Úspešných žiakov si môžete pozrieť vo fotogalérii.

            Výhercom srdečne BLAHOŽELÁME!

        • Rodičovská zábava
          • Rodičovská zábava

          • Výbor Rodičovského združenia a Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Bolešov 276 Vás srdečne pozýva na tradičnú rodičovskú zábavu, ktorá sa uskutoční 27. januára 2024 o 19:30 hod v športovej budove na ihrisku v Bolešove.

            Vstupné je 10€/ osoba ( v cene je kapustnica a káva).

            Hudobný sprievod: DJ HAWKO.

            Vstupenky sú v predaji na sekretariáte ZŠ Bolešov. Počet vstupeniek je limitovaný - 100ks.

            Celý výťažok z akcie bude použitý na podporu aktivít žiakov našej školy.

             

            výbor RZ

        • Voľné pracovné miesto
          • Voľné pracovné miesto

          • Základná škola s materskou školou, Bolešov 276 prijme do trvalého pracovného pomeru upratovačku základnej školy. Termín nástupu je 01.01.2024, pracovný čas pondelok – piatok od 11,00 hod do 19,00 hod. Platové podmienky podľa platnej základnej stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Bližšie informácie osobne v ZŠ s MŠ Bolešov alebo telefonicky na č. 042/4493224. 

          • Súťaž v stolnom tenise

          • Žiaci 9.ročníka, Andrej Ivan, Adrián Klema, Filip Jakuš a Jakub Habšuda sa zúčastnili OKRESNÉHO KOLA v STOLNOM TENISE v NOVEJ DUBNICI. Umiestnili sa na 3. mieste.

            Srdečne blahoželáme :) a ďakujeme chlapcom za reprezentáciu školy.